Hlavní obsah

Rozhodnuto. Konec roku bez Vémoly, na očekávanou odvetu nedojde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po spekulacích je definitivně rozhodnuto. Turnaj Oktagon 38, jenž se uskuteční 30. prosince v pražské O2 areně, se obejde bez účasti šampiona polotěžké váhy Karlose Vémoly. Terminátora v posledních dnech sužují zdravotní problémy, kvůli kterým oficiálně sešlo z titulového souboje o pás střední váhy proti Patriku Kinclovi. Informaci potvrdila organizace Oktagon MMA.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola s pásem polotěžké váhy organizace Oktagon MMA. Ilustrační foto.

Článek

Vrchol letošního roku v bojových sportech zasáhla pořádná rána. Mimo hru je totiž protagonista hlavního duelu turnaje Oktagon 38 Karlos Vémola, který se kvůli zdravotním problémům nakonec nepostaví do odvetného souboje s rivalem Patrikem Kinclem. Terminátor tak musí zapomenout na přání stát se dvojnásobným šampionem.

Pořádný otazník nad druhém měřením sil přitom vyskočil již minulý týden, kdy sedmatřicetiletý Vémola kvůli blíže nespecifikovanému zánětu ulehl do pražské motolské nemocnice a byla mu předepsána antibiotika. Rázem zbystřili nejen napjatí fanoušci, samotná organizace, ale hlavně již zmíněný Kincl, který na odvetu čekal dlouhé čtyři roky. „Hlavně, ať ten zápas je," přál si šampion divize do 84 kilogramů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Situaci kolem zdravotně indisponovaného Vémoly po sobotním turnaji Oktagon 37 uklidňoval i promotér Ondřej Novotný. „Stále jedeme plán A," uvedl ostravský rodák s tím, že organizace je rovněž připravena na záložní varianty. A ty nyní přichází na scénu, neboť z původního plánu sešlo a na dlouho očekávanou odvetu nedojde.

Největší česko-slovenská bojová organizace zprávu o zrušení vrcholu posledního turnaje letošního roku oznámila během úterního odpoledne na sociálních sítích. „Na základě zdravotních potíží nenastoupí (Vémola) v pražské O2 areně do zápasu s Patrikem Kinclem. Aktuálně pro šampiona jednáme o několika náhradách," napsala organizace.

Do hry tak vstoupí jiné jméno, o jehož podobě se zatím jedná. Kdo by ale teoreticky mohl o titul zabojovat? Co se týče žebříčku střední divize, tak je na tom nejlépe Francouz Alex Lohoré, se kterým ale hradecký bojovník před necelými třemi měsíci bojoval a získal pás šampiona. Kincl v minulosti zápasil i s rankingovou trojkou Samuelem Krištofičem, v úvahu připadá i další v pořadí Zdeněk Polívka.

Jistá účast pro turnaj v pražské O2 areně byla potvrzena u talentovaného Matěje Peňáze, který z pozice pětky na soupeře stále čeká. Horkým kandidátem na Vémolovo místo je také Srb Aleksandar Ilič, který v organizaci zápasil jedinkrát, a sice o titul polotěžké váhy právě s Terminátorem. Rodák z Bělehradu navíc netají přání pořádně zamíchat vodami střední divize. Nyní by se mu naskytla ideální příležitost.

„Ilič je určitě zajímavá varianta. Myslím si, že všem, kteří měli kecy, že je to potrava, tak pár týdnů poté ukázal, že to moc potrava není (Ilič dokázal po zápase s Vémolou porazit Rusa Alexandra Šlemenka během 22 vteřin - pozn.red). Podle mě už si to nikdo nemyslí. Joker je bezpochyby zajímavá varianta," přiznal promotér Oktagonu MMA Novotný.

Dojde na jedno z výše zmíněných jmen, nebo organizace ukáže na někoho úplně jiného? Následující dny napoví.

Reklama