Hlavní obsah

Rušno kolem šampiona Kincla, má několik nabídek. Nejprve boj, pak rozhodne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po více než deseti měsících zpět do akce. Šampion střední váhy organizace Oktagon MMA Patrik Kincl se konečně vrací do ohraničeného bojiště, kde již 2. března na turnaji Oktagon 54 v Ostravě svede titulovou bitvu s Polákem Piotrem Wawrzyniakem. Českého bijce nezastaví ani nedávná zlomenina očnice. „Počítám, že tam údery dostanu, ale hlavně, aby to oko vydrželo a nezavřelo se,“ přeje si Kincl, který rovněž prozradil, že po duelu bude řešit svou budoucnost. V létě mu totiž končí smlouva, nabízí se proto hned několik variant.

Patrik Kincl se vydal na jízdu se zataženou ruční brzdou. Po zápase v Ostravě se bude probírat nabídkamiVideo: Sport.cz

 
Článek

Naposledy bojoval loni v květnu v mimořádně sledované odvetě proti Karlosu Vémolovi, v tu dobu ale nikdo nemohl tušit, že je to na dlouhé měsíce poslední zápas. Loni v prosinci totiž přišlo zranění očnice, Kincl byl proto kvůli zlomenině nucen odstoupit z následné obhajoby titulu. „Pauza přinesla spíš negativa, jsem netrpělivý. Zápasení mi chybí hodně, mám s tím spojené i věci po boji, kdy nemusím nic řešit,“ vysvětluje 34letý rodák z Hradce Králové.

Kvůli zranění musel hodně omezit i přípravu, čekat další měsíce už ale nechtěl. „Je to taková jízda autem se zataženou ruční brzdou. Mám to v hlavě hlavně na začátku tréninku, abych se nezranil a hlídal si to. Všechno jsem tomu podřizoval. Nakonec jsem si zvykl a uvidíme, co to udělá v zápase,“ přemítá Kincl.

„Přemýšlel jsem, že bych přípravu odjel úplně bez sparingů, ale neriskl jsem si to. Pořídil jsem si helmu a maličko změnil styl spárování. Nešel jsem tak ostře,“ upřesňuje změny s tím, že do poraněného místa zatím úder neinkasoval, v samotném zápase se tomu ale patrně nevyhne. „Údery budou létat na obě strany, člověk se tomu nijak moc neubrání. Počítám, že to přijde, ale hlavně, aby to oko vydrželo a nezavřelo se. Jinak jsem připraven na vše,“ hlásí šampion, pro nějž se bude jednat o třetí obhajobu titulu.

Ve spojení s Kinclem se v poslední době mluví také o jeho budoucnosti v organizaci Oktagon MMA. Zde mu již v létě končí smlouva, zájem o jeho služby by údajně mohl mít i polský gigant KSW, pod nímž Kincl před návratem na česko-slovenskou scénu působil. „Nějaké nabídky chodí, otevřeli jsme prodloužení smlouvy s Oktagonem, který na to maličko tlačí, ale já to opravdu teď před zápasem nejsem schopný objektivně rozlousknout. Do toho má KSW zájem se se mnou setkat,“ přiznává.

Rozhodnutí chce učinit až po duelu proti prozatímnímu šampionovi divize Wawrzyniakovi, který jej loni v prosinci shodou okolností v bitvě se Slovákem Vlastem Čepem zastupoval. „Nechci takhle zásadní rozhodnutí dělat pod tlakem. Počkám po zápase. Nejprve se potkám s Oktagonem, jsem jejich šampion, a pak se setkáme s KSW a uvidíme. Třeba do toho přijde ještě něco dalšího,“ říká tajemně.

S rostoucí formou a triumfy pochopitelně graduje zájem konkurenčních hráčů na poli bojových sportů, ne vše ale může přinášet příjemné starosti. „Neužívám si to, chtěl bych to mít rozhodnuté a nevybírat si. Je to jak v obchodě, kde kdyby byl jeden druh masa, tak bych si vybral ten. Když je toho ale víc, tak je těžké si vybrat a rozhodnout se, že zrovna tohle je ta správná cesta,“ povídá upřímně.

Kincl ale momentálně míří za hlavním zápasem do Ostravy, kde ještě den před turnajem, tedy v pátek 1. března, přijde na řadu tisková konference s názvem Time, na níž nebudou chybět ani další elitní jména tuzemské organizace. A jak řekl spoluzakladatel organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný, na dlouhou dobu by se mělo jednat o poslední ostravský galavečer.

Reklama

Související témata: