Hlavní obsah

Rušno na váze. Konflikt českého bojovníka, svéráz se snažil o „podvod“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádně rušno bylo pouhý den před premiérovým turnajem největší česko-slovenské MMA organizace Oktagonu MMA v Anglii. Během ranního oficiálního vážení před sobotním galavečerem v Manchesteru vzbudil největší pozornost konflikt mezi českým bojovníkem Jaroslavem Pokorným a neřízenou irskou střelou Shemem Rockem. Nenávist, jež se táhne už několik měsíců, vyeskalovala během staredownu, kde vážnějšímu fyzickému střetu zabránila až přítomná ochranka.

Foto: Oktagon MMA

Konflikt mezi českým bojovníkem Jaroslavem Pokorným (vlevo) a Irem Shemem Rockem.

Článek
Fotogalerie

Civilním povoláním policista Pokorný, na druhé straně sebevědomý „grázlík“ Rock, jenž má za sebou poutavý příběh z minulosti, v níž nechybí prodej drog či rvačky v ulicích. Byl také deset let na útěku a dokonce seděl v cele. Není proto tajemstvím, že mezi jeho úhlavní nepřátele patří právě zástupci ozbrojených složek, což českému bojovníkovi dával každou chvíli „sežrat“. Spor se nyní navíc přesunul do reality, v níž bylo pořádně rušno.

Během oficiálního vážení to zprvu vypadalo až nečekaně klidně. Veterán Pokorný nejprve nechtěl mít s tradičním staredownem nic společného, proto odcupital od svého soka, kterému se přesto záhy nevyhnul. Intenzivní pohled tváří v tvář, při kterém se dalo napětí snad i krájet, vyústil v postrčení do Pokorného. Emoce jinak klidného zápasníka rázem vzplály. Nastartoval je i pořádně tvrdý kopanec, který českého veterána donutil konat ještě v útrobách hotelu v Manchesteru.

„Bu*erante jeden pos*anej,“ řval Pokorný česky na irského bojovníka, jenž jeho slovům pochopitelně nerozuměl. „Je to normální, vole? Je to normální tady na staredownu? Už brečíš? Slyším to na tvém hlase. Dej si ještě round kick, pojď. Sráči jeden, pos*anej. Ty, že jsi profík? Takhle se chová profík?“ nepřestával rodák z Hradce Králové hustit smršť slov do rivala, jenž se před nedávným turnajem na Štvanici dostal v zákulisí i do konfliktu s Vladimírem Lengálem.

„Nemůžeš to říct anglicky?“ dotázal se irský svéráz. „Já tě seru! Neumím anglicky, jsem Čech a nestydím se za to. Ale mám chování, ty zápaďaku!“ ukončil ostrou debatu Pokorný, kterého celou dobu museli od případného další střetu kočírovat i rozhodčí. Je tedy jasné, že pořádná dohra se dá čekat i v sobotu v kleci, kde už bojovníky nikdo nezastaví.

Před samotným střetem tu byl ještě jeden podstatný háček. Zatímco velezkušený Pokorný bezpečně navážil, jeho nenáviděný sok při prvním pokusu naopak přestřelil hned o 900 gramů. Nepomohla mu ani snaha o „podvod“, kdy se pokoušel opírat rukama o obruč ochranné plenty, což by mu pomohlo ve snížení váhy. Podobně si počínal například na červencovém turnaji na pražské Štvanici, kde mu to tehdy i pod drobnohledem sudích vyšlo. Smutnit ale nemusí, druhý pokus na váze vyšel na jedničku (70,7 kg, limit 70,8 kg).

Pro Rocka, který pořádně rozvířil vody v lehké divizi, se bude jednat o třetí vystoupení v Oktagonu. Naposledy dominantně přejel Čecha Jana Malacha a stejně tak bude chtít skoncovat i s jeho krajanem. „Vlezu do klece a budu si s ním dělat, co budu chtít. Chci ho utáhnout, vypnout ho kopem na hlavu nebo rukama. Nebo ho budu tři kola mučit? Uvidíme, jakou budu mít náladu. Přijdu tam a udělám mu díru do hlavy,“ říká bývalý dealer drog, jenž má v kariéře bilanci 8 výher, 1 porážky a 1 remízy.

„Po sportovní stránce je to určitě kvalitní bojovník, po té lidské je to mladé pako. Nemá řidičák, bydlí u mámy a hraje si na gangstera. Je spíš hloupej. Chápu, že ne všichni mají rádi policisty, ale já jsem nebyl ten, který mu v životě dělal problémy. Mezi námi je určitě rozdíl a rozhodně by měl být pokorný po všem, co se stalo,“ reagoval český bojovník v pořadu Na Dohled.

Reklama

Související témata: