Hlavní obsah

Šampion Kincl se vrací. Je to risk, přiznává. Zlomenina jako strašák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V den zápasu to bude více než deset měsíců od jeho posledního vystoupení v kleci. Šampion střední váhy organizace Oktagon MMA Patrik Kincl si ale moc dobře uvědomuje, že už čekat nemůže. Po zlomené očnici z konce loňského roku nastoupí již 2. března na turnaji Oktagon 54 v Ostravě do třetí obhajoby pásu šampiona. Sám ale přiznává, že duel je vzhledem k jeho nedávným zdravotním problémům riskantní. „Víc času mi stejně už nepomůže,“ hájí se rodák z Hradce Králové, který svede titulovou bitvu s prozatímním králem divize Polákem Piotrem Wawrzyniakem.

Foto: Oktagon MMA

Šampion Patrik Kincl se v březnu chystá znovu do boje.

Článek

„Úplně jsem s Ostravou ze začátku nepočítal, každopádně jsem dostal nabídku a přijal jsem ji,“ říká 34letý šampion na svém Youtube kanálu, kde přiznal, že jeho zdravotní stav přináší určitá rizika. „Možná je to trochu riskantní, ale pokud se mi nestane nic na tréninku, nechytnu na tu zlomeninu stejné koleno nebo tvrdý úder, tak už mi víc času stejně nepomůže,“ vysvětluje.

Zranění si přitom přivodil několik týdnů před loňským duelem. Při tréninku inkasoval úder kolenem pod oko, což si následně vyžádalo vyšetření a nucenou stopku. „Kosti se pravděpodobně vůbec nespojí, je to promáčklé, tlačí to na oko. Musejí to podržet měkké části, ve finále je ta kost stejně slaboučká. Jasně, je to riskantní, úplně se mi nespáruje jednoduše a nerad bych se nějakým ostrým sparingem vrátil opět na začátek a riskoval operaci,“ přemítá šampion.

Do hlavy si dával pro a proti. Nakonec na nabídku kývl a výsledkem je zápas už 2. března v Ostravě, kde bude potřetí hájit titul. Soupeřem bude prozatímní šampion divize Polák Piotr Wawrzyniak, který shodou okolností za něj zaskakoval loni v prosinci. „Budu jako hlavní zápas, to znamená zodpovědnost v tom, nezkazit turnaj špatným výkonem, abych to celé nepohřbil. Možná budu trochu pod tlakem, ale budu se tomu snažit dát šťávu a třešničku na dortu,“ uvědomuje si důležitost duelu.

„Nechci říct, že tyhle překážky mi pomáhají, ale beru to tak, že když je příprava snadná a je bez zranění, tak jsem před zápasem nejistý, zda jsem udělal vše správně. Když jsou naopak tyhle záseky, tak se mi většinou podaří předvést parádní výkony. Doufám, že to potvrdím,“ přeje si loňský přemožitel Karlose Vémoly.

Jedním z důvodů, proč na zápas nakonec kývl, byla dlouhá doba od posledního zápolení, k němuž došlo téměř před deseti měsíci. Kincla navíc ubíjelo sledování turnajů z pohodlí domova. „Na prosincovou O2 arenu se mi nedívalo vůbec dobře. Mrzelo mě, že tam nemohu být. Teď jsem se nechtěl dostat do stejné pozice. Zároveň jsem nechtěl riskovat, že se zápas odsune někam daleko. Je to dlouhé i únavné pro hlavu. Odzápasím si, pak si dám oddech,“ naznačuje plány po zápase.

Jako první ale musí porazit polského tvrďáka, který nedávno nedal šanci slovenskému střelci Čepovi. „Je to hodně podobný styl jako Vlasto, má rád přestřelky. Má těžké tvrdé údery a hodně sází na zadní nohu. Musím být hodně v pohybu, vrátit se s kombinací a chytat ho na jeho chybách. S tou zlomeninou to ale bude horší, nesmím do ní chytit žádný úder. Bohužel to mám zrovna na straně, kde má soupeř zadní ruku. Budu muset být soustředěný celý zápas,“ přibližuje Kincl.

V případě, že by se jeden z aktérů titulového souboje nakonec zranil, bude v roli náhradníka připraven Matěj Peňáz.

Reklama