Hlavní obsah

Velký úspěch. Český fighter Brichta uchvátil Polsko. Jsem dojatý, přiznává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zažívá snové období. Jeden z nejtalentovanějších českých bojovníků MMA, Leo Brichta, v loňském roce ovládl oba duely v největší evropské organizaci KSW, díky čemuž si to již 17. února na turnaji KSW 91 v Liberci rozdá o prozatímní titul v lehké váze s moldavským bojovníkem Valeriem Mirceou. Úspěchy talentovaného bijce se ale hrnou už teď. Brichta totiž ovládl hned čtyři kategorie ankety polské organizace, stal se například bojovníkem roku.

Chci přepsat dějiny, hlásí před únorovou titulovou bitvou v KSW Leo Brichta. Cíl je jasný, přinést domů opasekVideo: Sportegy

 
Článek

Možná až nečekaně bez výraznějších problémů si v posledních letech počíná český ranař Brichta, který od poslední porážky v roce 2019 marně čeká na přemožitele (bilance 12-3). A byť před dvěma lety opustil tuzemského giganta, organizaci Oktagon MMA, kosí v kleci jednoho soupeře za druhým. A to včetně pouti pod polskou hlavičkou KSW, kde se za pouhé dva duely vypracoval až do pozice aktéra bitvy o prozatímní pás.

Ještě před životní bitvou, k níž dojde 17. února v liberecké Home Credit Areně, alespoň vnitřně oslavil prvenství hned ve čtyřech kategoriích ankety organizace KSW, která dala možnost veřejně hlasovat fanouškům. 50 tisíc hlasujících rozhodlo o české nadvládě v těchto anketách: Bojovník roku, Zahraniční bojovník roku, Zápas roku (Brichta vs. Szymański) a Nováček roku.

„Nikdy v životě bych neřekl, že za půl roku práce je tohle vůbec možné. Nebudu lhát, jsem opravdu dojatý. To, že ovládnu tolik anket největší evropské organizace, se mi nezdálo ani ve snu. Být bojovníkem roku je pro mě nepředstavitelný úspěch,“ dojímal se na sociálních sítích populární český bijec.

Jednoduše řečeno – Brichta za sebou nechal úplně všechny včetně šampionů jednotlivých váhových kategorií. Nezlomný král těžké váhy Brit Phil De Fries? Bez šance! Totéž i dvojnásobný šampion Francouz Salahdine Parnasse, který se nedávno marně pokoušel o třetí titul v řadě. V polské organizaci tak znovu vlála česká vlajka, což bude chtít Brichta zopakovat i za pár dnů.

Čeká ho totiž nejtěžší bitva kariéry, v Liberci s moldavským oponentem Mirceou utvoří hlavní zápas večera. Bojovat se bude o prozatímní pás lehké váhy. „Když získám titul a nedostanu tolik do držky, tak budu šťastný. Ale pokud do držky dostanu a nezískám titul, tak život jde dál. Nezhroutím se,“ ubezpečuje Brichta, jenž svět bojovníka prolíná s veřejným vystupováním na internetu, především YouTube, kde má svůj podcast.

„Nebudu vám lhát, rozhodně je tam víc zábavy. Jednak se vás nikdo nesnaží zabít v tělocvičně, což je jedno velké plus. Je to pro mě jako jin a jang. V tělocvičně jsem to já Leo Brichta – týpek, co sportuje celý život a sport ho naplňuje. Pak je tu YouTube, kde mi trochu přepne, a beru to jako čistou zábavu a koření do života,“ vysvětluje.

Nyní se Brichta plně soustředí na sobotní turnaj. Může se totiž stát prvním českým šampionem (prozatímním – pozn. red.) v polské KSW, taková možnost se pochopitelně neodmítá. V Liberci navíc půjde do akce dalších sedm českých bojovníků včetně Dominika Humburgera, Matúše Juráčka či Vasila Ducára.

Reklama

Související témata: