Hlavní obsah

Šampion Kincl znovu porazil Vémolu. Nebylo to zadarmo, komentuje královskou pozici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvakrát se utkali v kleci, nyní také mimo ni. Patrik Kincl si i tentokrát vyšlápl na dlouholetého rivala Karlose Vémolu v rámci nově sestaveného žebříčku organizace Oktagon MMA napříč všemi vahami. Stručně řečeno, královéhradecký bijec je považován za toho úplně nejlepšího. „Nebylo to zadarmo,“ má radost král střední divize, který v závěsu nechal již zmíněného Terminátora, nebo třeba také šampiona Losena Keitu či Davida Kozmu.

Foto: Oktagon MMA

Patrik Kincl během svého zatím posledního duelu. Archivní foto.

Článek

Právě P4P žebříček (všechny váhové kategorie dohromady), který je velice dobře znám například v nejslavnější bojové organizaci UFC, je jednou z horkých novinek v podání Oktagonu MMA. Prostor volit nejlepší desítku bojovníků dostali jak novináři (včetně redakce Sport.cz), tak další odborníci. Do výběru mohly být brány v potaz ženské zástupkyně, rovněž se mohlo vybírat i z účastníků milionového projektu s názvem Tipsport Gamechanger.

„Dali jsme dohromady pokud možno co největší vzorek. Vypadl z toho žebříček pro mužské i ženské divize dohromady, protože ty ženské nemáme zas tak silné,“ vysvětlil spoluzakladatel organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný.

Za nejlepšího byl nakonec označen Patrik Kincl, který po svém návratu na česko-slovenskou scénu v domácím prostředí neprohrál, v květnu si navíc v rámci odvety vyšlápl na dlouholetého rivala Karlose Vémolu, kterého nechal v závěsu na druhém místě. „Inspektor se dokázal prošetřit veškerými zločiny svých protivníků až na první místo. V současné době světová 47 žebříčku a rovněž nejdéle sloužící šampion Oktagonu,“ komentoval Novotný.

A byť se o výsledcích okamžitě dozvěděli všichni fanoušci, Kincl o tom nějakou dobu ani nevěděl. Moudřejší byl až po vysvětlení z úst promotérů. „No a co?“ pobavil se 34letý šampion. „Teď jsem se to dozvěděl, nechci být dojat, tak to nejprve zpracuji,“ pověděl na velké tiskové konferenci v ostravské aule Gong.

Úspěch více okomentoval až několik dnů poté. „Nebudu dělat frajera, dost mě to potěšilo. Beru to jako odraz všech těch let ve sportu. Nebylo to zadarmo, brodil jsem se i v slušným bahně a chtěl jsem to i balit, když jsem neviděl žádné světlo na konci tunelu. Podařilo se mi to otočit. A když jsem to zvládl já, tak to ve svém oboru dokáže každý,“ líčí na sociálních sítích.

Váhová přestřelka Attila Végh vs. Karlos Vémola. Je jak ženská, lže. Jestli má 105 kg, chci ho převážit, říká TerminátorVideo: Sport.cz

Kincl si tak podruhé v řadě vyšlápl na 38letého Vémolu, třetí místo naopak zaujal nedávný šampion polotěžké divize Němec Hatef Moeil. Zřejmě největším překvapením byla čtvrtá pozice pro zatím jedinou ženskou královnu Oktagonu Němku Katharinu Dalisdaovou. Stejně tak „až“ páté místo pro bývalého dvojnásobného šampiona Belgičana Losene Keitu.

„Chtěl bych vědět, jak se ten žebříček jako dělal. Podle čeho? Dominoval jsem všem a mám na kontě spoustu KO a stejně jsem pátý? Moeil měl jeden nudný zápas a na druhý si ani nevzpomenu. Chápu, že Kincl je na prvním místě, což respektuji. Je na mě moc velký, takže do toho se pouštět nebudu, ale Moeil?“ nechápal své postavení Keita. Další z Čechů, a sice David Kozma, zavírá elitní desítku.

Žebříček se bude pochopitelně neustále měnit, a to v závislosti na výkonech a výsledcích daných bojovníků. Nyní prostor pro hlasování dostal širší okruh odborníků, ten se bude postupně zužovat. „Napoprvé jsme chtěli dát šanci širokému spektru, ale dál už to nepůjde, aby se ten žebříček mohl vyvíjet, takže bude ustavena nějaká komise a ta bude anonymně hlasovat,“ přibližuje Novotný.

Jsou podle vás pozice na žebříčku organizace Oktagon MMA odpovídající?
Ano
36,9 %
Ne
63,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2002 čtenářů.

Reklama