Hlavní obsah

Šampion překonal těžké chvíle a hlásí návrat. Titul bude můj! věří si

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titulová bitva, ze které může vzejít nový šampion. OKTAGON 33 v německém Frankfurtu nabídne bitvu o pás lehké váhy, o který se porvou současný šampion Ivan Buchinger a prozatímní šampion Losene Keita. Slovenský bijec ani po nepříjemném zranění nepochybuje o tom, že titul zůstane kolem jeho pasu.

Pás bude můj! Keita není komplexní, na zemi se úplně ztratí, říká před titulovou bitvou Ivan BuchingerVideo: Sport.cz

 
Článek

Skoro rok pauzy a hrozba ztráta opasku krále lehké váhy. Legendární slovenský MMA zápasník Ivan Buchinger se po zranění kolena a následné operaci konečně vrací zpět do klece. Dlouhé měsíce bez zápasové praxe pochopitelně přináší řadu otazníků.

„Tu operaci jsem měl narychlo, měl jsem tam něco zlomené nebo prasklé a dělali mi atroskopii. Doktor mi řekl, že tam mám větší problémy, tak doufám, že to do zápasu vydrží a zvládnu to," popsal Buchinger, kterého po zápase zřejmě čeká další operace.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Právě nešťastné zranění vyřadilo slovenského zápasníka z mimořádné šance. Jako první fighter v historii mohl dosáhnout na tři opasky ve třech různých váhách. Na souboj proti šampionovi veltrové váhy Davidu Kozmovi však nakonec nedošlo. Zranění přišlo zhruba měsíc před soubojem.

„Teď, když jsem už starý, tak si říkám, že to takhle mělo být. Můžu to nazvat i tak, že bych neměl ten zápas s Kozmou ve správný čas nebo bych nebyl dobře připravený. To, co se stalo, se stalo proto, že se to mělo stát," nechal se Buchinger slyšet v lednu.

Po zhruba devíti měsících bez zápasové zátěže ho ale nečeká nic jednoduchého. Na turnaji OKTAGON 33 bude hájit trůn krále lehké váhy před neporaženým Losenem Keitou, který nedávno získal prozatímní pás. Oblíbený Belgičan na česko-slovenské scéně uspěl v obou dosavadních duelech.

„Myslím si, že je Keita je hodně šikovný, mladý a talentovaný fighter, ale není komplexní," popisuje svého soupeře Buchinger. „Je dobrý v postoji a také boxu, na zemi a zápasení se ale úplně ztratí. Má svoji chybu, kterou já můžu využít," je si vědom šestatřicetiletý bijec, který trůn bude střežit na turnaji ve Frankfurtu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články