Hlavní obsah

Z ringu do klece! Vémola se po roce vrací. Myšlenky se upínají k titulové šanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vytoužený návrat do klece je tu. Karlos Vémola se již 4. června po více než roce znovu představí v disciplíně, která mu jde nejlépe – v MMA. Na německém turnaji OKTAGON 33 se utká se zkušeným Polákem Michalem Pasternakem, který představuje hodně těžké sousto. Toho si je vědom také Terminátor, který v případě vítězství může nakročit zpět k titulové šanci.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola se po více než roce vrací zpět do klece.

Článek

Psal se březen loňského roku, kdy se Terminátor naposledy představil v kleci. V titulové bitvě sice jednoduše přejel Milana Ďatelinku, kvůli nesplnění váhového limitu se však s mistrovským opaskem musel i tak rozloučit. To ale nebyl ani zdaleka jediný problém. Nadcházející měsíce Terminátora trápily zdravotní problémy, kvůli kterým mu dokonce hrozil konec kariéry.

Jak ale šestatřicetiletý zápasník často říká, stačí vyměnit součástky a jede se dál. Terminátor se proto s odstupem více než roku znovu představí v kleci. 4. června se na turnaji OKTAGON 33 utká s polským tvrďákem Michalem Pasternakem. Osmatřicetiletý elitní zemař zároveň představuje první stupínek k titulu, který si po dobu Terminátorova zranění vzal Patrik Kincl.

Hořké vítězství Karlose Vémoly, naštvaný Marpo. Rozhodčí to pokazil všem, reaguje promotérVideo: Sport.cz

"Jsem vděčný za každý zápas, který teď mám. Jsem strašně šťastný, že jsem zpátky, chci dohnat vše, co jsem zameškal. Musím teď mít těch zápasů víc, abych Ondru přesvědčil, že jsem v takové formě," přiznal šestatřicetiletý bijec ve svém pravidelném vysílání na Instagramu.

Po premiérové boxerské zkušenosti je tu výzva v MMA. Ring se vymění za klec, Vémola navíc narazí na zápasníka, který má hodně podobný styl. „Není to nic, co bych chtěl. Ondrovi (promotér) jsem říkal, že vzhledem k tomu, že jsem teď jel hlavně postoj, tak ať mi najde nějakého postojáře. Ideálně frajera, který taky jako já chodí 84, že budu lehký," pokračoval Vémola.

„Nakonec mi našel 192 cm vysokého a těžkého Poláka. Zemař, ještě k tomu levák, který má černý pás v BJJ. Stylově úplně přesný opak toho, co jsme chtěli. Vzhledem k tomu, že ne každý se mnou chce zápasit a já to nechtěl Ondrovi dělat těžké, protože je pro mě velká čest, že mě v tom Německu nechají zápasit, tak beru to, co mi dá. Má to příběh," popisuje český Terminátor.

Šestatřicetiletý zástupce London Shootfighters se zároveň netají touhou zápasit s obávaným Brazilcem Rafaelem Xavierem, který pomalu a jistě kráčí za titulovou šancí v polotěžké váze.

„Já i trenéři si myslíme, že Pasternak je komplexnější než Xavier. Když si poradím s tímhle soupeřem, tak budu psychicky strašně nakopnutý na Xaviera. Xavier je mladej a nabitej frajer, ale není takhle komplexní a neměl tak velké a důležité zápasy. Pro mě je to tedy veliký test," pokračoval Vémola, který čelí zběsilému zápasovém tempu. Další zastávkou totiž vysoce pravděpodobně bude Štvanice na turnaji OKTAGON 34.

Reklama

Související témata: