Hlavní obsah

Sen se rozplynul. Fighter Brichta v řežbě o titul padl. Nebyla to válka! zoufá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Svedl životní bitvu, ale bez vítězného konce. Český bojovník Leo Brichta padl v titulovém souboji o prozatímní titul lehké váhy organizace KSW s Moldavanem Valeriem Mirceou, sen o získání pásu šampiona se rozplynul ve čtvrtém kole, kdy domácí bijec odklepal škrcení. „Řekli jsme, že bude válka, ale tohle bylo spíš ho*no,“ nešetřil slovy frustrace 26letý Brichta, který bezprostředně po skončení duelu rovněž přiznal, že do zápasu nastupoval se zdravotními problémy.

Foto: KSW

Valeriu Mircea (vlevo) a Leo Brichta v titulové bitvě

Článek
Fotogalerie

Na nažhaveného Brichtu byla v liberecké Home Credit Areně, kam si našlo cestu přibližně pět tisíc fanoušků, bezpochyby upřena největší pozornost. Vždyť po několika letech měl jeden z českých bijců možnost bojovat v prestižní organizaci KSW o titul šampiona, byť sice prozatímního, přesto to na důležitosti duelu nic neubíralo. Od řežby s velezkušeným Mirceou se navíc očekávala bitva nejvyšších kvalit.

Což o to, atraktivita utkání skutečně byla na perfektní úrovni, jenomže Brichta hodně rychle přišel na to, že soupeř se nebude chtít přestřelovat v postoji, nýbrž pečlivě přecházet na zem, kde zlobil, jak se dalo. Český bijec naopak hrozil ze vzdálenosti, několikrát to přitom vypadalo, že soupeře dostane do velkých problémů, ale nestalo se. Moldavský vousáč udivoval, jeho brada snesla opravdu dost. To všechno bez výraznějších nesnází či poškození v obličeji.

„Řekli jsme, že bude válka, ale tohle bylo spíš ho*no. Viděli jste to sami. Nevím, co mám říct,“ mrzelo českého bijce, jenž ve druhém kole odmítl snahu o ukončení na arm-triangle choke. Duel nakonec trval necelá čtyři kola. Brichta se totiž celý zápas pral se soupeřovou vysilující aktivitou na zemi, která byla zúročena ve čtvrté pětiminutovce, kdy Mircea po usilovném nátlaku nasadil finální škrcení. Odklepáno, bylo po zápase.

Moldavský „vlk samotář“ zapsal jubilejní 30. profesionální vítězství a dočká se bitvy o právoplatný titul s šampionem lehké váhy Francouzem Salahdinem Parnassem. Naopak pro poraženého domácího miláčka zbyly jen oči pro pláč. Aby ne, životní bitva nedopadla dle představ. S výkonem ale pozadu rozhodně nezůstal, ba naopak.

„Prostě jsem prohrál tak, jak jsem prohrál. Nevím, válka to nebyla. Snažil jsem se dělat zápas, ale viděli jste to sami, jak vypadala tři kola a kdo asi dělal zápas,“ zoufal evidentně zklamaný Brichta, jenž narážel na rivalovu nekončící snahu přetavit triumf na podlaze klece.

Pro 26letého českého fightera se jednalo o nezdar po dlouhých čtyř a půl letech, naposledy v roce 2019 nestačil v organizaci Oktagon MMA na Slováka Ronalda Paradeisera. Brichta navíc neprolomil prokletí českých bijců usilující o pás šampiona v polské KSW. Kdyby byl stoprocentně zdráv, možná bylo by tomu jak. „Do zápasu jsem šel zraněný, na což se ale nechci vymlouvat,“ přiznal v emocích po boji.

Na turnaji KSW 91 v Liberci se dohromady představilo hned osm Čechů, uspět dokázali pouze Dominik Humburger, Matúš Juráček a Josef Štummer. Jako poražení pro změnu odešli Petra Částková, Viktor Červinský, Vasil Ducár, Tobiasz Le a již zmíněný Leo Brichta.

Reklama

Související témata: