Hlavní obsah

Šichta pro Muradova. V kleci přivítá rváče, který bojoval i proti šampionovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po problémech s rukou je konečně jasno o dalším boji v kleci. Uzbecký zápasník Machmud Muradov, který se v minulosti proslavil i na česko-slovenské scéně, půjde znovu do akce 22. července na turnaji slavné organizace UFC v Londýně, kde narazí na velezkušeného Američana Bryana Barberenu. Třiatřicetiletý rodák z uzbecké Bukhary půjde zpět do klece po dvou porážkách mezi elitou.

Foto: Craig Kidwell-USA TODAY Sports

Machmud Muradov před duelem UFC. Archivní foto.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Barberena je mezi elitou od roku 2014 a ve slavné UFC má momentálně za sebou sedmnáct duelů s bilancí 9 výher a 8 porážek. Nastoupil však proti řadě zvučných jmen. Například proti současnému šampionovi veltrové divize Leonu Edwardsovi či bývalým prozatímním králi divize do 77 kilogramů Colbym Covingtonovi. Na jeho pěsti například nestačil legendární Robbie Lawler.

Pro Muradova se naopak bude jednat o šestý duel v UFC, kam poprvé nakoukl před čtyřmi lety. V posledních měsících se nejslavnějšímu Uzbekovi ve světě MMA ale zrovna nevedlo. Zrušit musel několik zápasů, proto se v kleci naposledy představil v říjnu loňského roku, kdy si zároveň připsal druhou porážku z celkových pěti duelů mezi elitou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

Kvůli zraněné ruce byl naposledy nucen zrušit souboj s s Rusem Abusupijanem Magomedovem. Horní končetina je ale nyní v pořádku, vše se obešlo bez operace. „Ruka je dobrá, už boxuji. Vypadá to dobře," podělil se Muradov v polovině dubna o stav poraněné končetiny. Zároveň neskrýval možnost, že by se do klece mohl vrátit právě na turnaji v Londýně. A stalo se.

Třiatřicetiletý bijec, který se mimo jiné věnuje i své bojové organizaci v rodném Uzbekistánu, nedávno mohl „oslavit" i další příznivou zprávu. Organizace UFC mu totiž prodloužila smlouvu. „Prodloužili mi smlouvu na rok. Když má totiž člověk zranění, tak to mohou prodloužit, jak oni chtějí," upřesňuje rodák z uzbecké Bukhary.

Návrat do klece je pro něj aktuálně to nejdůležitější. „Chci zápasit a vyhrát. Jsem hladový. Všechny ostatní věci jsem dal stranou, u nás v Uzbekistánu mám totiž hodně aktivit. Teď jsem tady v Česku, abych se připravil, vyhrál další zápas," nastínil své plány. Možnost si znovu vítězně zakřičet bude mít již v červenci.

Reklama

Související témata: