Hlavní obsah

Smutný pohled na legendu. Zatčení, úder hlavou i obvinění z rasismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních týdnech se v souvislosti s Jonem Jonesem mluví spíš o problémech se zákonem. Nyní světlo světa spatřilo video ze zatýkání amerického zápasníka, které se uskutečnilo loni v září. S Jonesem to emočně hodně cloumalo, v jednom z okamžiků dokonce hlavou narazil do policejního auta, poté strážníky obvinil z rasismu. Poslední měsíce tak vrhají na legendárního zápasníka hodně špatný stín.

Foto: UFC

Jon Jones se naposledy v kleci objevil před dvěma lety.

Článek

Podle mnohých je považován za nejlepšího bojovníka v dějinách MMA. Tuto nálepku ale zpochybňuje nepříkladné chování mimo zápasový život. Jon Jones se rázem proměnil v kontroverzní postavu a nejednou plnil titulky médií v souvislosti s porušením zákonů.

Příkladem může být i událost z loňského září, kdy byl Američan obviněn z domácího násilí. Bylo tomu krátce poté, co byl rodák z Rochesteru uveden do síně slávy UFC za nezapomenutelnou bitvu s Gustafssonem.

Policii přitom zavolala zápasníkova snoubenka a rázem začalo být veselo. Strážníci se bleskově dostavili na místo čínu, Jonese vzali do pout a hlavou opřeli o kapotu auta. To ale nebylo zdaleka vše. Podnapilý Američan si na adresu strážníků neodpustil několik štiplavých poznámek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Bony (@jonnybones)

„To je tak ponižující. Dnes jsem byl uveden do Síně slávy a vy mě zatknete za to, že jsem šel po ulici. Nesnáším vás!" rozčiloval se Jones. „Dovolíte si mě zatknout během mé velké noci jen kvůli tomu, že jsem velký a černý. Černý muž nemůže pít? Co jsem udělal? Držte mě, ubližte mi a zabte mě," pokračoval drze.

Na zhruba pětiminutovém videu je i zachycen záběr, na kterém Jones vší silou hlavou udeří do kapoty auta. Strážníci ho proto vzali dovnitř a slovně uklidnili. Následně byl vzat do vazby a propuštěn na kauci. V prosinci loňského roku bylo obvinění z domácího násilí zamítnuto. Jones si za incident vysloužil finanční pokutu, navíc musel absolvovat i kurz zvládání vzteku.

Spor se snoubenkou přesto měl dohru. „Moje snoubenka ode mě před dvěma měsíci odešla, už se ke mně nevrátí, opouští mě. Můžete gratulovat a slavit, cítím se opravdu na ho*no," vzkázal Jones na svém Twitteru.

Kvůli neustálým problémům vyfasoval i zákaz vstupu do svého domovského gymu, vhod tak přišlo spojení sil se zápasníkem Henrym Cejudem, pod jehož taktovkou v posledních týdnech trénoval i český bijec Jiří Procházka. Rodák z Hostěradic se ovšem s Jonesem během třítýdenního kempu v Arizoně nesetkal.

Reklama

Související témata: