Hlavní obsah

Spor graduje! Šéf slavné UFC nepřistoupil na odvážné podmínky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přechod k jinému sportu? Kontroverzní youtuber Jake Paul, který se v posledních měsíc proslavil v boxu, je údajně připraven k přechodu do UFC. Má to však několik háčků. Paul při speciálním novoročním přání oslovil i prezidenta slavné organizace Danu Whitea, kterému dal hned několik vstupních podmínek. Ty však druhý jmenovaný rezolutně odmítl a rázem se rozjela ostrá debata.

Foto: Getty Images

Jake Paul (vlevo) by se přesunu do UFC nebránil, stanovil si však několik podmínek.

Článek

Čtyřiadvacetiletý youtuber sice kývl na výzvu, při které by se měl utkat s MMA zápasníkem Jorgem Masvidalem, to vše by se ale mělo odehrát pod hlavičkou UFC. Paul by se přesunu z boxu k MMA sice nebránil, avšak pouze za splnění několika podmínek. Ty obsahují nejen zvýšení platů zápasníků, ale také například zlepšení zdravotní péče pro všechny bojovníky.

„Okamžitě odejdu z boxu a budu zápasit s Jorgem Masvidalem v UFC, pokud s tím souhlasíš. Zaprvé si přeji zvýšení minimální mzdy z 12 000 dolarů na 50 000 dolarů. Zároveň zápasníkům umožníš, aby dosáhli na 50 % z UFC zisků, které v roce 2021 činily 1 miliardu dolarů. V neposlední řadě poskytneš všem zápasníkům lepší zdravotní péči. Už teď je tu mnoho bojovníků, kteří si stěžují, že mají poškozený mozek. Všem bojovníkům UFC – zasloužíte si vyšší plat, zasloužíte si dlouhodobou zdravotní péči, a především si zasloužíte svobodu," stojí na Twitteru youtubera Paula.

Netrvalo dlouho a k celé situaci se vyjádřil také Dana White. Ten na podmínky nepřistoupil, zároveň ale nezapomněl zmínit nedávné nařčení ohledně užívání kokainu. „Nikdy jsi nereagoval na výzvu. Veřejně si řekl, že užívám kokain. Ale to není pravda. Proto jsem ti řekl, že mě můžeš náhodně testovat na kokain dalších deset let. Věřím, že jsi podvodník a věřím, že užíváš steroidy, takže tě chci další dva roky náhodně testovat na steroidy. A ta věc, se kterou si přišel, si nikdo na zemi nemyslí, že jsi to opravdu napsal. Jsi příliš hloupý," zněla reakce prezidenta UFC.

A ani tentokráte na sebe nenechala odpověď dlouho čekat. Tentokráte s vyjádřením přispěchal boxer Paul. „Testujte mě na steroidy kdykoliv chcete. Neberu steroidy, ale beru to jako kompliment, protože nemáš žádnou další omluvu pro to, abych vyřadil všechny vaše šampiony. Pokud mě budete testovat na steroidech, pak chci otestovat všechny vaše zápasníky. To ale ty nebudeš chtít udělat, že?" reagoval Paul, který nikdy během své profesionální boxerské kariéry neměl pozitivní test na léky zvyšující výkon nebo anabolické steroidy.

A kontroverznímu youtuberovi to evidentně nestačilo. Ve svých příspěvcích se opřel i do superhvězd UFC. „Říkáš, že Masvidal je placená superstar. Uvědomuješ si, že moje máma Pam má více lajků, než tvoje placené superhvězdy? Muži lžou, ženy lžou, Dana White lže, čísle ne. Jsi definicí nešťastného zatraceného miliardáře, který si myslel, že peníze jim zlepší život. Je mi z tebe špatně," uzavřel čtyřiadvacetiletý youtuber.

Na přechod do prestižní UFC to rozhodně nevypadá, ba naopak se spor mezi Paulem a Whitem o to víc přiostřil a v současné době se zřejmě žádné kloudné debaty nedočkáme.

Reklama

Související témata: