Hlavní obsah

Těžké KO! Brada českého obra povolila, pamatuje si jen střípky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako když kopne kůň. Těžký knokaut v hlavním zápase největší evropské organizace KSW inkasoval elitní český těžkotonážník Michal Martínek. Na podlaze klece si ustlal již po 124 vteřinách boje se srbským hromotlukem Darkem Stošićem, jehož dělová rána byla pro soupeře fatální. „Závěr si nepamatuji,“ přiznává český bojovník, jenž se do bojiště vrátil přesně po roce. Ani bouřlivá atmosféra z ochozů třinecké WERK Areny ho nedotlačila ke kýženému úspěchu.

Byl to hezkej vypínák. Probudil jsem se u pletiva a ptal se, co se děje, popisuje své KO Michal MartínekVideo: Sport.cz

 
Článek

Pro Martínka to přitom byla jedna z nejtěžších výzev kariéry. V bojišti se postavil obávanému pořízkovi Stošićovi, který v minulosti dokonce neúspěšně zabojoval o titul těžké váhy polské KSW a rovněž řádil ve slavné UFC. Navíc už před zápasem se dalo očekávat, že vzduchem budou létat pořádné pecky. A na ty nejlepší český těžkotonážník po 2 minutách a 4 vteřinách tvrdě doplatil.

Ocelové pěsti dopadly na bradu, vousatý muž se bezvládně poroučel k zemi. V hale zděšení, v srbském táboře naopak obrovská radost. Martínek si z osudného momentu příliš nepamatuje. „Pamatuji si, že mi dobře létaly přední direkty. Také si pamatuji, že jsem mu trefil i nějaké zadní. Pak vím, že byl highkick a následně jsem se probudil u pletiva a ptal jsem se, co se děje. Byl to hezký vypínák, asi to dobře trefil, sám se na to chci podívat, protože jsem to ani neviděl. Všichni se mě ptají, co se stalo, ale nevím. Prostě jsem dostal vypínák,“ trápí urostlého muže s charakteristickými černými vousy.

Viktor Pešta hodnotí výkon Michala Martínka a prozrazuje víc o svém dalším zápase v KSW Video: Sport.cz

Také po duelu si marně pokoušel vybavit fatální momenty. „Nevím, jestli jsem ty ruce měl dobře nahoře a dole. Vím, že mě furt zkracoval a byl dobře připravený na můj styl,“ vrací se k zápasovým momentům. „Cítil jsem se dobře, necítil jsem nějaký průser. Co si pamatuji, tak si šel a šel a trefil nějakou sra*ku. Pak už se to semnou táhlo ke dnu, protože to dobře trefil. Když to tenhle typ lidí trefí, tak máte problém. Věděli jsme to, ale v přípravě jsem nemohl udělat víc,“ líčí Martínek.

Český hromotluk sice zapsal pátou porážku, vůbec poprvé ho k zemi poslal tvrdý knokaut. „Bylo to první KO, předtím mě na TKO ukončil třeba Smoldarev. Nějaká rána to asi byla, ale nevím, co tomu předcházelo. Vím, že jsem se shýbal k úderům a najednou jsem cítil trapéz, highkick a pak už byl konec. Závěr si nepamatuji,“ prozradila nejlepší česká těžká váha, jenž zapsala v KSW druhý nezdar v řadě.

Návrat do klece přesně po roce se tedy nevydařil, nyní bude následovat pauza a hledání nové výzvy. „V pátek jsme měli s manželkou výročí a všechno jsme si představovali jinak. Samozřejmě je to nepříjemné, čtyři měsíce jsem makal a cítil životní formu,“ zoufá si. „Je to těžká váha a hra. Jedno zaváhání může být osudné, kór s někým, jako je Stošić,“ zmiňuje k srbskému tvrďákovi, který po bleskové výhře znovu klepe na dveře titulové bitvě.

Sáhl jsem si na dno, mám toho dost, přiznal Leo Brichta po vítězství. Už chci do důchodu. Myslel to vážně? Video: Sport.cz

K sokovi, který v minulosti narazil i na nejúspěšnějšího českého bojovníka Jiřího Procházku, má jen slova chvály. „Je mi 33 let a vím, co je to zápas prohrát. Ale samozřejmě Darkovi chci pogratulovat, je to bombarďák. Ty bomby má fakt pověstné. Jen mě mrzí, že jsem tu bombu dostal zrovna já. Ale je to tak. Teď se vrátím do gymu a budu se snažit napravit chyby, které jsem v zápase dělal,“ srší odhodláním.

Zpoza klece duel sledoval i Martínkův někdejší rival Viktor Pešta, který si po příchodu do KSW brousí pěsti na možnou odplatu porážky z organizace Oktagon MMA. „Favorizoval jsem Darka, ale nečekal jsem, že to bude až takhle tvrdý a dominantní zakončení. Ale to, že Stošić má tvrdý úder na blízko, háky, případně overhand, asi všichni věděli. I Michal. Ale prostě to tam prošlo, tak to chodí,“ říká Pešta, jenž se do klece vrátí 16. prosince.

Reklama

Související témata: