Hlavní obsah

Vémola dál doráží na Kincla: Nedokáže říct ne. Rozuzlení je blízko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vémola s Kinclem potřetí? Dost možná tomu na konci letošního roku v pražské O2 areně skutečně tak bude. Nedávná výzva v podání českého Terminátora je v těchto dnech v řešení a brzo by se mohlo dojít k finálnímu rozhodnutí. „Jediné, co potřebuju vědět, tak zda Karel udělá váhu do 84 kg a jestli se splní podmínky, které mám v hlavě,“ říká druhý jmenovaný. Jeho dlouholetý sok je naopak přesvědčen, že lákavá nabídka završit trilogii je jen otázkou času, než se definitivně odklepne.

Je jen otázka času, kdy zápas s Kinclem potvrdí, věří Karlos Vémola. Trash talk nebude, mně je ten člověk úplně ukradenejVideo: Sport.cz

 
Článek

Téma, které po předchozím víkendu pořádně rozvířilo česko-slovenskou bojovou scénu. Na stůl byla vhozena výzva na trilogii Vémoly s Kinclem, což by v případě oficiálního potvrzení mohlo znamenat jednu z největších bitev posledních let. „Ať si to potvrdí, kdy chtějí, já už to v podstatě v hlavě vím. Co jiného by dělal? Je v pozici, kdy nedokáže říct ne, fanoušci by ho sežrali, že si vybral jednodušší cestu,“ myslí si Terminátor.

Kincl ale může ukázat i jiným směrem. Stále je ve hře nabídka na titulový střet se Slovákem Vlastem Čepem, který se přesto nyní zdá být v trochu nevýhodnější pozici. „Není to na mně, s oběma výzvami jsem v pohodě. Jediné, co potřebuju vědět, tak zda Karel udělá váhu a splní se podmínky, které mám v hlavě. Předpokládám a doufám, že k tomu dojdeme v průběhu příštího týdne,“ přemítá Kincl nad realizací možného střetu.

Každému bych přál, aby měl doma ženu, která na něj bude myslet jako Karel na mě, reaguje Patrik KinclVideo: Sport.cz

Z hlediska tělesné hmotnosti na tom Vémola nyní není nejlépe. Pokud zabere, neměla by domluvená váha do 84 kg být problém. Novou krev do žil mu vlila také úspěšná obhajoba v polotěžké divizi nad Slovákem Pavolem Langerem. „Jsem rád, že jsem neměl těžký zápas, nezranil jsem se a můžu pokračovat v přípravě. Větší chuť mám určitě, protože už teď mám hlad, když vím, jak se budu trápit. Teď mi chybí 19 kilo, mám hodně práce,“ je si vědom.

Upustil také od nedávného vyjádření, kdy tvrdil, že Kincl jeho lákavý návrh bez rozmyslu smete z povrchu zemského. „Zamyslel jsem se nad tím. Bylo to po vyjádření, kdy řekl, že by to vzal, ale nechal si to zaplatit. To už je pro to první indicie. Ondra s Palem jsou navíc skvělí promotéři a myslím, že si dokážou dost dobře spočítat, kolik lidí přijde. Co si řekne, to mu asi dají,“ konstatuje Vémola, že by návrh na finanční ohodnocení pro jeho soupeře neměl být překážkou.

Právě tvrzení, že Kincl zápas nepřijme, bere rodák z Hradce Králové jako nátlak na jeho osobu. „Vnímám to čistě jako hry. Možná snaha postavit mě do pozice, kdy jsem si ten příběh uzavřel a když to odmítnu, tak v očích veřejnosti ze mě udělá sraba. Pět let jsem šlapal pro odvetu, není se čeho bát,“ odpovídá Kincl a uvědomuje si, že Vémolovo rekordní KO během 7 vteřin pomůže i možné trilogii.

Je jen otázka času, kdy zápas s Kinclem potvrdí, věří Karlos Vémola. Trash talk nebude, mně je ten člověk úplně ukradenejVideo: Sport.cz

„Možná to někoho překvapí, ale jsem za tuhle výhru rád. Karel je aktuálně nejviditelnější postava česko-slovenského MMA, rozhodně to pomůže víc než zápas na Štvanici. Upřímně říkám, že mě to potěšilo. S každým Karlovým vítězstvím moje akcie stoupají. Čím víc vyhrává, tím jsem na tom líp,“ usmívá se král střední divize, kterého bude čekat třetí titulová obhajoba.

A zatímco se před květnovým střetem troufalými slovy a trashtalkem nešetřilo, nyní by mohlo být vše jinak. „Doufám, že jsme si všechno řekli a že jsem ho naším posledním zápasem trochu usadil. Mohlo by to být maličko jiné, ale s Karlem člověk nikdy neví,“ naráží o čtyři roky mladší Kincl. „Nebude žádný trashtalk, ten člověk je mi jedno. Budu na kempech a nebudu s ním dělat žádná videa a rozhovory. Ten člověk je mi ukradenej, chci jen ten druhý pás,“ motivuje se osmatřicetiletý Vémola.

Velkým přáním je udělat atraktivnější duel, než kterým byl od odvetný souboj, jenž se celou dobu odehrával na pletivu. Kincl tehdy slavil na body. „Celou kariéru se snažím zápasit dobře a tohle je škraloup, který bych si chtěl opravit a udělat atraktivní zápas a ideálně ho ukončit,“ přál by si Kincl, jenž v průběhu týdne naskočil do plné přípravy, která na něm zanechala i menší šrámy. „Kdybyste mě viděli z dálky, tak trochu pajdám. Opravdu jsem do toho šlápl. Ostrý začátek je vždycky těžký.“

Reklama