Hlavní obsah

Těžký boj o novou smlouvu v UFC. Českého fightera čeká neporažený talent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už ví, kdy půjde znovu do akce. Aktuálně jeden ze čtyř českých zástupců v prestižní bojové organizaci UFC David Dvořák svede klíčovou bitvu o novou smlouvu již 14. října na turnaji v Las Vegas. Organizace pro něj připravila nebezpečného soupeře Tatsuru Taira, který v kariéře zatím neprohrál a neporazitelnost drží právě i mezi elitou.

Foto: UNDERTAKER Team

David Dvořák svede v UFC důležitý souboj.

Článek

Z pohledu českého fightera se bude jednat o mimořádně důležitý duel. Dvořákovi totiž z aktuální smlouvy zbývá už jen jeden zápas a vzhledem k tomu, že předchozí tři prohrál, bude muset bezpodmínečně zvítězit. A když ne? S největší pravděpodobností přijde vyhazov...

„Bude to boj o novou smlouvu a já budu muset zvítězit. Ideálně dobrým způsobem a neudělat nudný zápas. Kdybych nevyhrál, tak je to jednoznačně konec. To si ale nepřipouštím, jsem přesvědčený, že na to mám, řekl Dvořák po červnové porážce s australským novicem v UFC Stevem Ercegem.

I proto se dalo očekávat, že na rodáka z Hořic bude po třech těžkých zápasech čekat relativně snažší protivník. Boj o vysněný nový kontrakt však nebude vůbec jednoduchý. Na říjnovém turnaji v Las Vegas jeho odolnost vyzkouší třiadvacetiletý Japonec Tatsuro Taira, jehož profesionální rekord nahání hrůzu. Ani jednou během čtrnácti duelů neprohrál, v UFC má na kontě hned čtyři úspěšné zářezy včetně nedávného cenného vítězství nad Edgarem Chairezem.

Z pohledu žebříčku muší divize se ale nejedná o lépe postaveného bojovníka. Dvořák se sice po nedávném nezdaru propadl na patnáctou pozici, naopak japonský rival zatím i po čtyřech výhrách v UFC čeká na proklouznutí mezi nejlepší. Ještě před svým příchodem do nejslavnější bojové organizace působil zejména na domácí scéně, kde se několikrát stal šampionem.

Pro jednatřicetiletého Dvořáka se v případě výhry může jednat o důležitou psychickou vzpruhu. Nedávno dal totiž najevo, že třetí porážka v řadě s ním pořádně zacloumala. „Dokud není po všem, tak to neskončilo. Budu furt makat. Věřím svému snu. Teď jsem dole a na dně, ale věřím, že se odtud dá jít nahoru. A nevadí, jak dlouho to bude trvat. Já si počkám," sdělil Dvořák, kterému dokonce po zápase chodila řada nenávistných zpráv.

Český bojovník tak v UFC svede již sedmý duel, přičemž drží nerozhodnou bilanci tří výher a tří porážek.

Reklama

Související témata: