Hlavní obsah

Totální chaos! V kleci se strhla hromadná bitka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Totální chaos nastal na turnaji World Ertaymash Federation (WEF) v Moskvě. Tradiční staredown dvojice zápasníků totiž přinesl obrovskou rvačku, kterou vyvolal nečekaný atak uzbeckého zápasníka Namazana Samijeva na jeho soupeře. To pochopitelně nenechalo klidnými lidi v hledišti a v kleci se najednou strhla hromadná rvačka, do které se zapojilo zhruba padesát osob.

Foto: WEF

Na turnaji World Ertaymash Federation (WEF) se v kleci strhla hromadná rvačka

Článek

Turnaj se konal ve Sportovním paláci Ivana Jarygina v Moskvě, kde proti sobě soupeřili zástupci z Uzbekistánu a Kyrgyzstánu o první místo v lize. O rozhodující vítězství se zasloužil Uzbek Namazan Samijev a následoval tradiční pozápasový rozhovor.

V něm Samijev oznámil, že je připraven zápasit s kýmkoliv v aréně. V reakci na to se přihlásil jeden dobrovolník, kterému promotéři umožnili vstoupit do klece a k vidění byl tradiční staredown. Ten se ovšem vymkl kontrole, neboť Samijev po intenzivním pohledu z očí do očí naskočeným kolenem napadl svého vyzyvatele, což vyvolalo reakci lidí v hledišti.

Ti se totiž okamžitě seběhli do klece a strhla se pořádná mela, do které se zapojilo zhruba padesát osob. Až po několika minutách se povedlo zmírnit napětí a oddělit obě strany. Zapříčinil se o to i jeden z diváků, který zvolal: „Uzbekové! Kyrgyzové! Jsme bratři! Proč to děláte? Tohle je sport, to se stává." Do haly posléze dorazila také policie, která oba tábory ukočírovala.

Související témata: