Hlavní obsah

Tropická dřina českého bojovníka. Na vyhlášeném místě pomáhá ladit formu i hvězdě UFC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes tři roky se od bojové scény odmlčel, v září ale po úspěšném comebacku jednoznačně potvrdil, že se s ním rozhodně musí počítat. Již osmadvacetiletý český MMA bojovník Jan Gottvald v těchto dnech rozhodně nelení, ba naopak tradičně odletěl trénovat do oblíbeného Thajska, kde si mimo jiné vyzkoušel i dril pod taktovkou populárního UFC bojovníka Darrena Tilla. Výsledkem dřiny v ukrutných tamních podmínkách bude další boj v kleci, ke kterému dojde v příštím roce.

Foto: Oktagon MMA

Český bojovník Jan Gottvald před zápasem na turnaji Oktagon 35. Ilustrační foto.

Článek

V září se po třech letech vrátil do kulatého kolbiště a dal jasně najevo, že se s ním rozhodně musí počítat. Osmadvacetiletý Gottvald, jehož působivá kariéra se kvůli osobním věcem v roce 2019 pozastavila, si na turnaji Oktagon 35 v Brně připsal úspěšný comeback a na body zdolal Brazilce Edilsona Francu.

Povoláním profesionální voják chce v boji pokračovat a podle toho se také připravuje. Za přípravou na další duel, jenž proběhne v příštím roce, odfrčel do Thajska, kde si na šestnáct dnů dá pořádně do těla. „Mám tam dobré podmínky pro trénink, i vzhledem k tomu, že jsem celý rok v jednom kole, tak to spojím s dovolenou a tréninkovým kempem," nechal se slyšet Gottvald, který odletěl společně s kamarádem a rovněž zápasníkem Kryštofem Lewczyszynem.

Foto: @janjayjaygott

Kryštof Lewczyszyn (vlevo), Darren Till a Jan Gottvald v Thajsku.

Každodenní dřina probíhá v populárním thajském Bangtao Muay Thai & MMA gymu, kde v minulosti před titulovým duelem s Gloverem Teixeirou ladil formu i nejúspěšnější český bojovník Jiří Procházka. Multifunkční tělocvična je koneckonců mezi elitním bojovníky hodně oblíbená, bohatou zkušenost s místním trénováním mají například i šampion pérové váhy UFC Alexandr Volkanovski nebo čerstvá královna ženské slámové divize Weili Zhang.

„Bang Tao na Phuketu mi padlo do oka. Má to ten správnej vibe a jsou tu kvalitní zápasníci z celého světa. Pokud v tomhle podnebí odspáruju 8 kol po minutách, tak můžu zápasit kdekoliv na světě," vypráví Gottvald, který měl jedinečnou možnost si zatrénovat i s populárním UFC bojovníkem Darrenem Tillem, jenž v Thajsku završuje formu na prosincový zápas s Dricusem Du Plessisem.

„S Darrenem jsme se potkali během MMA sparingu, absolvovali jsme spolu jeden trénink," uvedl brněnský rodák. „Za sebe ale můžu říct, že na mě vůči okolí působil trochu chladně, tak trochu jako Chimaev. Ale jakmile jsme se dali do řeči, tak jsem sám uznal, že je to úplně v pohodě chlap. Během tréninku byl rychlej a na svou váhu docela silnej," popisuje záviděníhodnou zkušenost Gottvald.

Bojovník přezdívaný Jay Jay tak v ukrutných tamních podmínkách, jenž každý den přinášejí minimální teploty 33 °C, zažívá potřebnou dávku kvalitní přípravy i motivace do dalších bojů. K tomu nejbližšímu zápasu by mělo dojít v příštím roce. „Připravujeme se na začátek příštího roku, s týmem vše ladíme tak, aby to klaplo," uvedl Gottvald, jenž je v Thajsku ve spojení se svých trenérem Martinem Karaivanovem, který v těchto dnech tráví čas v Las Vegas po boku zraněného svěřence Jiřího Procházky.

Reklama

Související témata: