Hlavní obsah

Trpaslík na steroidech a lákání na krev. Angličan se pustil do Čecha, málem se poprali už před bojem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamatujete na první zastávku největší česko-slovenské bojové organizace Oktagon MMA na britských ostrovech, kde se o nemalé pozdvižení postaral během vážení kontroverzní Ir Shem Rock? Napětí se den před turnajem v Newcastlu (27. ledna) doslova dalo krájet i mezi anglicko-českou dvojicí Denis Frimpong – Jan Široký. K vážnějšímu fyzickému konfliktu sice nedošlo, přesto nedávné označení „trpaslík na steroidech“ druhého jmenovaného jistě popíchlo.

Foto: Oktagon MMA

Mezi Denisem Frimpongem (vlevo) a Janem Širokým málem došlo ke konfliktu.

Článek
Fotogalerie

Poslední desítky hodin zbývají do galavečera v Newcastlu, kam Oktagon MMA zamíří vůbec poprvé ve své historii. Premiérově se na britských ostrovech představil loni, turnaj v Manchesteru se ovšem z hlediska prodaných lístků nezařadil mezi ty nejpovedenější. Nyní se v Utilita Areně představí hned devět (osm Angličanů a jeden Ir) tamních bojovníků, své zápasy má před sebou i česká dvojice Matěj Peňáz a Jan Široký.

A právě u posledně jmenovaného to bylo hodně napjaté během ranního oficiálního vážení, v rámci nějž si bojovníci vyzkoušeli staredowny. Drzý Angličan Frimpong přistoupil k soupeři s rukou před jeho obličejem, což si pochopitelně vyžádalo zpětnou reakci. „Dej to do pí*i,“ reagoval podrážděně Široký. „Nemůžu, ještě bys mě trefil. Neboj, nekopnu tě, ale ránu ti klidně dám,“ odpověděl Frimpong, který naznačil kop nohou.

Široký však trval na normálním, poklidném pohledu z očí do očí. „Tak pojď normálně, ne? To je všechno? Zápasím zítra, zítra tě zbiju. Uvidíme,“ říkal se vší vážností český bijec, jehož rival naopak působil uvolněně. „Jak na mě s těma rukama dosáhneš?“ kontroval rodák z Dublinu, jenž má mezi profesionály na kontě jednu výhru a dvě porážky. Pod taktovkou Oktagonu se bude jednat o jeho druhé vystoupení.

Na porážku bude chtít zapomenout i oblíbený ostravský bojovník, do nějž se jeho nadcházející sok v kleci pustil už několik dnů před turnajem. „Je to zatracenej trpaslík, zakrslej trpaslík na steroidech. Udělám mu, co chci. Nakráčím tam, vrazím mu pár ran a odejdu s penězi. Dostaneme pět tisíc eur za výhru, což potřebuju. Nemám ani kačku,“ culil se Frimpong v nové sérii Na Dohled.

Finalista show Oktagon Výzva Anglie vs. Irsko, který je vášnivým showmanem, si od souboje v domácím prostředí slibuje mnohé. Diváky chce atraktivním výkonem dostat do varu. „V Newcastlu je super noční život, takže až toho chlapa roztrhám, půjdu na drink. Čeká ho druhá prohra v řadě, pošlu ho zpátky tam, odkud přišel. Předvedu brutální a krvavý výkon. Poteče krev,“ láká příznivce na tvrdou bitvu.

Druhý díl pořadu o bojových sportech DirektVideo: Sport.cz

Pro matadora domácí scény Širokého se bude jednat již o 30. profesionální duel. Dvanáctkrát uspěl, v dalších šestnácti případech odešel jako poražený (jednou remizoval - pozn. red.). Během jediného roku navíc svede již čtvrtý boj, vůbec poprvé na něj zamířil letecky. „Letecky jsem na zápase nikdy nebyl, snad tam po sobě zanechám dobrou tečku. Těším se. Je mi pětatřicet, takže když mám možnost zápasit, neváhám,“ říká.

Ranní oficiální vážení před turnajem Oktagon 52 přineslo dohromady tři váhové hříšníky, mezi nimiž byl i jediný slovenský zástupce Roman Paulus. Jeho souboj s Irem Nathanem Haywoodem se přesto uskuteční. Vliv na převážení údajně měla ztracená bagáž na letišti. „Zítra si půjdu pro vítězství,“ hlásí nebojácný Slovák.

Galavečer startuje v sobotu 27. ledna od 18:00 SEČ.

Reklama

Související témata: