Hlavní obsah

Tvrdý večer v kleci. Legenda v krvavé lázni, šampion poslal soupeře na nosítka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Povstali noví šampioni. Na královský trůn pérové váhy organizace Oktagon MMA po dalším tvrdém skalpu usedl neporažený Belgičan Losene Keita, který tak napodobil suverénní jízdu v lehké váze, kde krvavý slovenský střet pro změnu opanoval Ronald Paradeiser. Na jubilejním galavečeru s pořadovým číslem 50 v Ostravě se naopak příliš nedařilo českým zástupcům. Radostí ovšem vyjekl navrátivší se Matěj Peňáz.

Ivan Buchinger přežil v titulovém souboji s Ronym Paradeiserem neuvěřitelné věci. Kvůli velké tržné ráně jeho roh nakonec zápas ukončil Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Ostravský turnaj, který sice nesledovala kompletně zaplněná aréna, donutil diváky při většině duelů bouřlivě fandit. Velký ohlas měla například očekávaná slovenská odveta mezi Ronaldem Paradeiserem, který potřetí usiloval o opasek v lehké váze, a legendárním Ivanem Buchingerem, bývalým dvojnásobným šampionem a rovněž někdejším soupeřem proslulého Conora McGregora.

Byť první duel v roce 2021 opanoval právě druhý jmenovaný, nyní se od začátku duelu psal zcela odlišný scénář. Pro uznávaného Buchingera navíc dost krutý. Soupeř měl k rychlému konci našlápnuto hned v úvodu, rivalovu otřesenost možná trochu nepochopitelně nedokázal několikrát využít. Nad výkonem značně potlučené legendy zůstával rozum stát, sílu do dalších těžkých minut mu tak předávala bouřící hala.

Matěj Peňáz řádil, návrat po roce se vydařil. Po pouhých 29 vteřinách poslal k zemi MagnoraVideo: Sport.cz

Paradeiser možná sám kroutil hlavou nad tím, co krajan všechno ustál. Neustále narážel do neúnavného štítu, který byl po čase prolit krví. Tři kola nadvlády prvně jmenovaného nakonec stačila, zlom přišel v přestávce před čtvrtým kolem. Zkrvavený Buchinger, jehož tvář „zdobily“ i tržné rány, se nakonec do další pětiminutovky už nepodíval. Jeho trenérský roh kvůli rozsáhlému poškození zápas raději odmával. Na trůn divize do 70 kg tak konečně usedl teprve 26letý Paradeiser, který navíc rivalovi vrátil téměř tři roky starou porážku.

Po zranění nohy se do víru adrenalinu vrátil také diváky mimořádně oblíbený Belgičan Losene Keita, jehož boj s Němcem Nikem Samsonidsem uzavřel celý turnaj. A koncovka to byla vskutku působivá. Konečná totiž přišla hned ve druhém kole, kdy Keita soupeře nachytal přesně mířenou bombou na bradu. Po dalších ranách na zemi bylo definitivně vymalováno. KO!

A zatímco Keita neúnavně slavil mezi diváky a následně také na kleci, kde společně s diváky pořvával oblíbený pokřik „Baník pi..!“, naopak lékaři měli hodně práce se „zničeným“ Samsonidsem, jehož dokonce z bojiště odnášeli na nosítkách. To nic neměnilo na tom, že pérová váha má nového panovníka. Pětadvacetiletý talent navíc po duelu naznačoval možnou odvetu s již zmíněným Paradeiserem.

Losene Keita vypnul Samsonidseho na začátku druhého kola a s celou arenou si užil oblíbený ostravský pokřikVideo: Sport.cz

Po necelém roce si mohl z plna hrdla radostí zakřičet i český střelec Matěj Peňáz. Bývalý aspirant na smlouvu s prestižní UFC se v souboji s Ole Magnorem v kulatém bojišti moc dlouho neohřál. Jeho dlouhé paže napáchaly neplechu již po 29 vteřinách, což si náležitě vychutnal. „Doufal jsem, že to ukončím v prvním kole, ale čekal jsem spíše jiný průběh,“ naráží urostlý Čech na divoký úvod, v němž se rival překvapivě nebál tvrdých výměn v postoji.

Jeden z nejatraktivnějších střetů měli doručit Vladimír Lengál se Švédem Samuelem Barkem. Očekávání se ale rychle vytratila. Diváky chtěná přestřelka v postoji se proměnila v taktické šachy, přičemž lépe figurkami na šachovnici zahrál právě muž ze severu Evropy, který těsnou bodovou výhrou (2:1) ukončil dlouhou soupeřovu neporazitelnost. Ta trvala od září roku 2021.

Došlo i k ryze českému střetu dvou bývalých kamarádů. Na jedné straně Ondřej Raška, na té druhé Michal Kotalík. Po značné mele rukou v prvním kole přišlo nešťastné ukončení v další pětiminutovce, v níž druhý jmenovaný špatně došlápl na zadní nohou, kvůli čemuž se poroučel k zemi. Po Raškově útoku poté sudí Václav Přibyl souboj ukončil na KO. Podle Kotalíka předčasně.

Dojatý Ostravák Ondřej Raška. Porazil provokujícího Michala Kotalíka, který si pak stěžoval, že rozhodčí zápas předčasně ukončilVideo: Sport.cz

Přišla i kovbojka mimo klec. Brazilec Rafael Xavier po svém vítězném duelu přiskočil ke kleci k přítomnému šampionovi polotěžké divize Karlosu Vémolovi, s nímž se slovně konfrontoval. Byť k fyzickému konfliktu nedošlo, přesto si měli oba bojovníci rozhodně co říct a postarali se o nemalé pozdvižení.

„Říkal jsem mu, že je směšný. Nevím, jestli mi rozuměl a jak umí anglicky, ale nikdy nebyl připravený (k vzájemnému zápasu). Najednou v té euforii, když se mu povede jeden zápas, tak to chce,“ diví se Vémola, jehož slovní přestřelku natáčela i vedle sedící manželka Lela.

Reklama

Související témata: