Hlavní obsah

Vémola v nečekaném konfliktu, rival za ním skočil z klece

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přišlo to zčistajasna. Urostlý Brazilec Rafael Xavier nejprve slavil na turnaji Oktagon 50 drtivé vítězství nad Britem Danem Vinnim, načež v euforii přeskočil klec a pustil se do vášnivé slovní přestřelky s přítomným šampionem polotěžké váhy Karlosem Vémolou. Pozdvižení bylo na světě. „Zase to jen ukazuje, že všichni chtějí zápasit s Vémolou. Jsem pro ně vánoční dárek,“ vysvětluje český Terminátor, jehož slovní debata s nabuzeným protějškem se nakonec obešla bez fyzického konfliktu. Euforii přesto museli krotit přítomní lidé.

Na Karlose Vémolu v hledišti vyrukoval Xavier. Je směšnej, že najednou zápas se mnou chce, reagoval TerminátorVideo: Sport.cz

 
Článek

Rozradostněný Xavier po duelu moc dobře věděl, co dělá a za kým jde. Vybral si u klece přihlížejícího Terminátora, s nímž se měl v minulosti popasovat v bojišti. Byť k této bitvě nikdy nedošlo, nyní je dost možná znovu na stole. „Říkal jsem mu, že je směšný. Nevím, jestli mi rozuměl a jak umí anglicky, ale nikdy nebyl připravený. Najednou v té euforii, když se mu povede jeden zápas, tak to chce,“ diví se Vémola, jehož slovní přestřelku natáčela manželka Lela.

Rivalova troufalost směrem k Vémolovi patrně přišla díky euforii z vítězného duelu nad zkušeným Britem Vinnim, kterého Xavier poslal k zemi ve druhé pětiminutovce. „Najednou se trefí do starého důchodce – a najednou by to chtěl. Langer, kterého jsem zmlátil za sedm vteřin, ho porazil. Vím, že každý zápas je jiný, ale už jsem mu dal tolik příležitostí… Nikdy nebyl ready, nikdy to nechtěl. Říkal jsem i Ondrovi (Novotnému), když jsme pro mě neměli soupeře, ať mu zavolají,“ opakuje 38letý Terminátor, jenž v Ostravě nemohl chybět i kvůli dalšímu staredownu se Samuelem Krištofičem, soupeřem pro blížící se galavečer v O2 areně.

Rafael Xavier si hned po vítězství nad Vinnim odskočil do hlediště za Karlosem Vémolou a zblízka si řekl o zápas s nímVideo: OKTAGON TV

Konflikt vysvětlil i svěřenec elitního UFC bojovníka Johnnyho Walkera. „Řekl jsem mu, že jsem tady a on tak nemusí pořád hledat soupeře v domluvených vahách,“ přiblížil Brazilec na pozápasové tiskové konferenci.

Český Terminátor se ani s blížícím se koncem kariéry případnému střetu nebrání. „Momentálně nemám čas, teda… Po Pirátovi (Samuel Krištofič) mám zápas až v červnu, tak jestli chtějí, abych jel někam do Německa ukončit Xaviera, třeba v březnu nebo dubnu, tak s tím nemám problém. Show me the money,“ naráží na patřičné finanční ohodnocení.

Soupeřovu drzost ale nebere nijak vážně. „Pokud by to přišlo na stůl, tak by možná zase couvnul. Úplně mu to nevěřím, nabízeli jsme mu to několikrát. Mám před sebou hodně práce a zase to jen ukazuje, že všichni chtějí zápasit s Vémolou. Pro všechny jsem money ticket, ten vánoční dárek – podepsat zápas s Vémolou,“ lebedí si historicky první Čech v nejslavnější bojové organizaci UFC.

Matěj Peňáz řádil, návrat po roce se vydařil. Po pouhých 29 vteřinách poslal k zemi MagnoraVideo: Sport.cz

Vémolovy nadcházející plány jsou jasné. Nutno ale dodat, že po prosinci až do 8. června, kdy bude k vidění epická odveta Zápasu století s Atillou Véghem na fotbalovém stadionu v Edenu, nemá domluvený žádný další boj. „Teď mám před sebou Piráta, pak Attilu. Pokud se mnou někdo chce zápasit, tak by si měl pospíšit a domluvit se s Oktagonem. Třeba ještě na jaře budu mít čas,“ nabízí legendární český bojovník možné varianty, kdy si to s ním soupeři mohou rozdat.

Reklama

Související témata: