Hlavní obsah

UFC má trhák, dojde na bitvu legend. Slavný šéf i fanoušci žasnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V březnu se po třech letech vrátil, aby všechny zaskočil tím, co i za tak dlouhou pauzu nezapomněl. Jeden z nejlepších MMA bojovníků všech dob Jon Jones hned při svém úvodním duelu při přechodu do těžké váhy vybojoval titul slavné UFC, který bude ještě v letošním roce obhajovat. 11. listopadu se proti němu v kleci představí žádané zboží v podobě bývalého dvojnásobného šampiona Stipe Miocice, šéf organizace Dana White má jasno. „Je to zápas, který oba tak moc chtěli,“ neskrývá nadšení.

Foto: Profimedia.cz

Legendární Jon Jones v březnu vybojoval titul těžké váhy UFC. Archivní foto.

Článek

K oznámení titulového souboje došlo během vážení před sobotním turnajem UFC 290, kde bude hlavním duelem bitva o pás pérové váhy mezi šampionem Alexandrem Volkanovskim a vyzyvatelem Yairem Rodriguezem. Legendární Jones se tak zhruba po čtyřech měsících od zisku titulu těžké váhy dočkal jména soupeře pro první obhajobu, ke které dojde 11. listopadu na turnaji UFC 295 v Madison Square Garden v New Yorku.

A nikoho moc nepřekvapí, že volba padla na o pět let staršího krajana Stipe Miocice (20-4), bývalého dvojnásobného šampiona v těžké váze, který aktuálně v této váhové kategorii drží třetí místo. Čtyřicetiletý bojovník se navíc vrací po třech letech, v kleci naposledy nestačil na Francise Ngannoua, který napodobil Daniela Cormiera z roku 2018 a rovněž jej připravil o titul. Pro Miocice to navíc tehdy byl na dlouhou dobu poslední zápas...

Úplný konec to ale neznamenalo. Alespoň prozatím. Stejně jako v březnu, kdy se po třech letech vrátil do bojového kolbiště legendární Jones, zažívá MMA návrat dalšího velkého jména. Střet mezi Jonesem a Miocicem přitom v médiích už nějakou dobu bobtnal. Vše bylo umocněno právě přechodem prvně jmenovaného do nejtěžší váhové kategorie, po kterém se spustil doslova poplach žádostí o vzájemné měření sil. Mnozí totiž mají jasno: bude to bitva o nejlepší těžkou váhu všech dob. A ta má nyní oficiálně zelenou.

„Nejen, že porazím Miocice, ale já ho porazím ještě před šampionskými koly! Na tento zápas soustředím celý svůj život," věří si Jones, který už po březnové titulové výhře nad Francouzem Cirylem Ganem, kterého porazil již po 124 vteřinách na škrcení, jednoznačně poukázal na to, že si jako dalšího soupeře přeje právě čtyřicetiletého bývalého vládce divize.

Nad oficialitou souboje pochopitelně žasnou i bojoví příznivci, kteří na sociálních sítích rozvířili diskuze. „Jeden z největších zápasů, jaký tu kdy byl! Tohle musíte vidět," napsal jeden z uživatelů Twitteru.

Reklama

Související témata: