Hlavní obsah

UFC zažila strhující večer! Loket alá Procházka, škrcení i nekompromisní KO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejprestižnější bojová organizace UFC se znovu vrátila do Velké Británie, konkrétněji do Londýna, kde divákům naservírovala několik hodin té nejlepší možné zábavy. A dělo se toho opravdu hodně. K vidění byly nejen knokauty, ale také precizní práce na zemi či přestřelky v postoji. O strhujícím večeru jasně hovoří fakt, že se k závěrečnému bodování sudích nakonec dostal jediný zápas hlavní karty!

Foto: UFC

Arnold Allen (vpravo) v parádní bitvě sestřelil Dana Hookera.

Článek
Fotogalerie

Zlatým hřebem celého turnaje byl souboj těžkotonážníků Toma Aspinalla a Alexandra Volkova. A ani v tomto duelu se nedošlo do druhého kola. Prvně jmenovaný rivala zaskočil, po famózním vstupu se mu dokonce povedlo doručit ukázkový takedown, který byl zárodkem pro páku na ruku. Té Volkov sice několik vteřinek vzdoroval, přesto nakonec odklepal.

Fantastické představení nabídl i souboj mezi sedmičkou lehké váhy Arnoldem Allenem a osmičkou Danem Hookerem. Prvně jmenovaný okamžitě rozbalil své rychlé ruce a rivala pořádně zaskočil. Parádní štípaná z obou stran pokračovala i v následujících vteřinkách, tentokráte si ale zkrvanený Hooker nedokázal pohlídat další soupeřův nátlak a do zběsilého počínání u pletiva nakonec přiskočil sudí.

Pořádný rozruch vyvolal také domácí miláček Paddy Pimblett, který vstoupil do svého druhého zápasu v UFC. Také v tomto případě z toho byla vítězná tečka. „Nový Conor", jak se Pimblettovi přezdívá, sice v úvodu neubránil takedown, to mu ale v konečném důsledku nemuselo vadit. Mexičanovi Vargasovi ve druhé polovině prvního kola vlezl na záda, kde si přichystal škrcení, které soupeř nakonec odklepal.

Zaplněná aréna v Londýně dostala do naprosté euforie, Pimblett své vítězství oslavil klasickým tanečkem, který nechyběl ani při závěrečném vyhlašování.

S obrovskou podporou v zádech vstupovala do zápasu Angličanka Molly McCann, která na nic nečekala a okamžitě se pustila do zběsilého ataku, během kterého zaskočila Brazilku Luanu Carolinu, která se dostala do obrovských problémů. Po dělovkách se dostavila první krev a diváci se rázem dostali do varu. Domácí bojovnice to měla rozjeté víc než dobře.

Angličanka i ve druhém kole těžila z dobrého postoje, navíc se jí u pletiva povedlo sáhnout k takedownu, který v posledních vteřinkách zopakovala. Carolina se sice v prvním případě dostala zpět do postoje, přesto do třetího kola vstupovala s vědomím, že bude muset soupeřku ukončit. A to se nakonec nepovedlo.

Po další nekompromisní výměně ve středu klece sáhla McCann k famóznímu loktu z otočky, který dopadl přesně na bradu. Brazilka se ihned skácela k zemi, kde ještě několik desítek vteřin poté zůstala bezvládně ležet. Výsledkem bylo fantastické KO alá Jiří Procházka, po kterém domácí zápasnice mohla jít slavit.

Krátké trvání se čekalo od souboje mezi Iliou Topuriou a Jaiem Herbertem, což se z části potvrdilo. Favorizovaný Topuria hned v úvodu zápasu inkasoval tvrdý kop na hlavu a zdálo se být hotovo. Otřesený Španěl přesto předvedl skvělou práci, neboť dokázal vzít rivala na zem, kde oba kohouti vydrželi snad tři minuty. Následovaly přestřelky ve středu klece, které se přenesly i do druhého dějství.

Pětadvacetiletý Španěl přitlačil na pilu a po nenápadném nátlaku sáhl k tvrdým dělovkám, kterým soupeře knokautoval. Topuria tak natáhl sérii na dvanáct výher, i po čtvrtém duelu v UFC tak zůstává neporažen.

Pouze jediný zápas hlavní karty se nakonec přenesl k závěrečnému bodování sudích. Po dominantím výkonu se nakonec z vítězství mohl radovat Gunnar Nelson.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.