Hlavní obsah

Utekl hrobníkovi z lopaty! Český rváč padl k zemi, poté rozjel demolici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová bojová organizace Real Fight Arena (RFA) konečně zažila svůj první oficiální turnaj. Dlouho očekávaný Grand Opening sledovala vyprodaná NTC aréna v Bratislavě, která se zároveň dočkala i několika překvapení. V hlavním zápase večera nečekaně padl Milan Ďatelinka, který odklepal škrcení. Uspět se pro změnu povedlo slovenskému talentu Sebastiánu Fapšovi, jehož rychlé ruce znovu nadělaly škodu. Překvapivě těžkou práci měl i zkušený Miroslav Brož, který přesto do nového angažmá vkročil vítězně.

Velké překvapení v Bratislavě. Favorit Ďatelinka padl. Sestřih toho nejlepšího z Grand OpeningVideo: RFA

 
Článek
Fotogalerie

Po více než roce se do klece vrátil Milan Ďatelinka, který naposledy zápasil v konkurenční organizaci OKTAGON MMA. V hlavním zápase Grand Openingu RFA se utkal se Srbem Nenadem Avramovičem, který byl překvapivě nad síly slovenského zápasníka. Rodák z Bělehradu totiž na nic nečekal a okamžitě se mu jako klíště povedlo soupeře přehodit na zem, což byl klíč k úspěchu. Následovalo přetočení do finální pozice ke škrcení, kterému Ďatelinka sice několik desítek vteřin vzdoroval, přesto poté odklepal. A překvapení bylo na světě.

Tvrdá přestřelka se očekávala v česko-slovenském souboji mezi Bernardem Plavcem a Sebastiánem Fapšem. Duel nakonec potvrdil veškerá očekávání. Slovenský talent pověstný tvrdými granáty znovu nadělal pořádnou škodu, také on sám ale v úvodu několikrát inkasoval. Po necelých dvou minutách si ale Plavec naběhl, schytal rychlou kombinaci, po které musel být počítán. Otřeseného českého bijce ale sudí do dalšího průběhu boje už nepustil.

Srb Nenad Avramovič dokázal Milana Ďatelinku donutit odklepat škrcení.

Nečekaně těžkou práci měl zkušený Miroslav Brož. Zápasník přezdívaný Inkvizitor měl v souboji s Kolumbijcem Otalorou v prvním kole namále, po jednom z tvrdých úderů se dokonce poroučel k zemi a vypadalo to na nečekaný konec. Český bijec se ovšem dostal z nejhoršího a sám rozjel neskutečně tvrdé kombinace, které soupeři nechutnali. V závěru prvního kola to dokonce vypadalo to na finální demolici Inkvizitora, který v domnění, že vyhrál, dokonce vítězně naskočil na klec. Konec zápasu to ale nebyl. Ten přišel až o pár minutek později. Kolumbijec se nechal jednoduše hodit, což soupeř využil k tentokráte finální jízdě.

Hlavní karta RFA Grand Opening- 14. května, Bratislava
Nenad Avramovič - Milan ĎatelinkaVítěz: Avramovič (1. kolo - submise)
Bernard Plavec - Sebastián FapšoVítěz: Fapšo (1. kolo - KO)
Martin Kalucz - Jozef WittnerVítěz: Wittner (body)
Miroslav Brož - Mauricio OtaloraVítěz: Brož (2. kolo - TKO)
Dominik Bereczki - Jakub KadášVítěz: Bereczki (1. kolo - KO)
Arthur Lima - Jan VeselíkVítěz: Lima (3. kolo - submise)
Michal Glos - Jan FajkVítěz: Fajk (body)
Marián Jakubík - Julio BarretoVítěz: Barreto (1. kolo - submise)

Doposud nejtěžší zápas kariéry číhal před Janem Veselíkem. Český fighter vzal zápas s Brazilcem Limou místo zraněného Lea Brichty, navíc se pro něj jednalo o teprve druhý zápas mezi profesionály. Mnozí tedy čekali rychlý zápas, opak byl ale pravdou. Veselík prokázal obrovskou bojovnost a málem se mu povedlo vydržet až do samotného konce. Těsně před ním ale Limovi přeci jenom vyšel jeden z mnoha pokusů o škrcení a po suverénním výkonu zvítězil.

Představila se také česká bojovnice Pavla Kladivová. Ta se od začátku zápasu snažila dostát svému příjmení a slovenské protivnici Tauber neustále hrozila tvrdými kladivy. Soupeřku zaskočila i nečekaným takedownem, při kterém se jí povedlo přejít do plného mountu, kde roztočila své nekompromisní ruce. Ty hned několikrát čistě dopadly na pasivně bránící se soupeřku, která nedokázala vzdorovat a padla již v prvním kole.

Jednoznačné vítězství si připsal také zástupce veltrové váhy Jan Fajk, který nedal Michalu Glosovi sebemenší šanci a vyhrál na body. Dominantní výkon byl k vidění i u zkušeného Jozefa Wittnera, po tvrdém KO naopak padl Slovák Jakub Kadáš.

Reklama

Související témata: