Hlavní obsah

V Ostravě se urodila senzace! Bývalý bojovník UFC s krví zalitým obličejem padl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v České republice, znovu ale s pořádnou dávkou bojové zábavy. Organizace Real Fight Arena divákům v Ostravě nabídla strhující okamžiky, které mnohdy měly překvapivou tečku. Své o tom ví velezkušený Goran Reljič, jenž podlehl domácímu talentu Vojtěchu Garbovi. V ostravsko-pražském fightu pro změnu slavil opěvovaný Leo Brichta, který se ale z vítězství zase tolik neradoval.

Vítězství, z kterého Leo Brichta radost neměl, a další důležité momenty z RFA v Ostravě Video: RFA

 
Článek

Po dvou štacích na Slovensku čekala před novou bojovou organizací RFA první výzva na českém území. A jako své teritorium si vybrala jedno z nejtvrdších měst republiky – Ostravu, kde se urodilo i několik senzací.

Překvapivě totiž padlo jedno z nejzvučnějších jmen. Velezkušený Chorvat Goran Reljič, jenž v minulosti působil i v slavné UFC a získal titul šampiona organizace KSW, senzačně nestačil na domácího talenta Vojtěcha Garbu. Mladý voják z povolání předvedl životní výkon a především v prvním kole těžil ze spodní pozice, díky které sázel do soupeře jeden loket za druhým.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

A právě tento moment byl zlomový. Reljič se po zbytek zápasu potýkal s krví v obličeji, v dalším průběhu navíc soupeře nedokázal výrazně ohrozit. Český zástupce v hlavním duelu sázel na rychlost a přesnost, během tří kol tak dokázal přesvědčit všechny tři sudí, kteří se přiklonili k jeho výhře na body. Senzace byla na světě.

Ještě předtím se ale uskutečnil jeden z hlavních taháků turnaje. Pod pravidly real fightu změřili síly Leo Brichta a Vojtěch Rajnoch. Souboj Prahy proti Ostravě ale měl nešťastný konec. Po opatrném úvodu se s přibývajícími minutami začalo tempo zvyšovat a nejen diváci si přišli na své. V koncovce prvního kola ale došlo k nedorozumění.

Rajnoch v domnění, že sudí duel přerušil, přestal zápasit, což jeho rival nepostřehl a na první pohled nevinným zásahem kolena do stehenního svalu znemožnil soupeři dále pokračovat. Rajnoch tak kvůli zranění do dalšího průběhu boje již nenastoupil, opěvovaný talent Brichta však žádnou velkou radost neprojevoval. „Neberu to jako výhru," řekl po zápase a dodal, že je otevřený odvetě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Poprvé se divákům představil také obávaný Brazilec Joilton Lutterbach, který dokázal domácího Adama Stráníka ukončit ve druhém kole na TKO. Po zápase přišla výzva právě směrem k Brichtovi, který jí přijal, a oba bojovníci se tak mohou těšit na vzájemné měření sil.

Zajímavý duel nabídl i střet Jakuba Benka a Pavla Šachta, který skončil vítězstvím prvně jmenovaného na body. Důležitý skalp si připsal také David Dvořáček, který pro změnu zdolal velezkušeného Igora Daniše. Těžký duel s vítězným koncem počítá také Lukáš Tvrdý.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Další turnaj organizace RFA se uskuteční 8. října v Košicích. Poprvé se do akce dostane veterán Petr Kníže, který si to o titulovou šanci rozdá s domácím Jozefem Wittnerem. Podruhé do boje půjde také Milan Ďatelinka, který bude chtít odčinit nezdar z prvního duelu. Na druhou výhru v řadě pro změnu budou útočit Miroslav Brož a Sebastian Fapšo.

Reklama

Související témata: