Hlavní obsah

Velká výzva pro Muradova. Vyrazí na nepřátelskou půdu za rozjetým soupeřem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen několik desítek hodin od podepsání nové smlouvy s nejslavnější bojovou ligou světa UFC, se uzbecký bijec Machmud Muradov oficiálně dočkal jména osmého soupeře pod elitní značkou. 4. května narazí na turnaji s pořadovým číslem 301, k němuž dojde v brazilském Rio de Janeiru, na místního bijce Michela Pereiru, který v UFC drží sedmizápasovou sérii bez porážky.

Foto: Profimedia.cz

Uzbecký bojovník Machmud Muradov

Článek

Nejslavnější bojová značka světa se do Brazílie vrací po více než roce, ani v tomto případě nebudou diváci ochuzeni o smetánku domácích hrdinů, mezi nimiž nesmí chybět ani elitní bojovou ligou ostřílený Michel Pereira (celková bilance 30-11-2NC), který v UFC působí již od roku 2019. Nyní v rámci jedenáctého souboje v zámořské organizaci narazí na populárního Uzbeka Muradova.

Ten poté, co před několika dny podepsal nový, čtyřzápasový kontrakt, oficiálně odtajnil konečnou podobu nové mise. A je jasné, že to nebude procházka růžovou zahradou. Muradov bude podle sázkových kanceláří platit za outsidera, soupeři totiž hraje do karet nejen domácí prostředí, ale také skvělá forma, která čítá senzační sedmizápasovou šňůru bez porážky. Poslední dva duely skončily téměř do minuty. Na Pereirovi si navíc vylámali zuby i natolik zkušení borci jako Michal Oleksiejczuk či Andre Petroski.

Nažhavený Muradov naopak v UFC nastoupí do osmého klání (celková bilance 26-8-1NC), přičemž si drží bilanci čtyř výher, dvou porážek a jednoho zápasu bez výsledku. Do akce se přitom vrací po necelých třech měsících od nešťastného duelu zkraje února proti Dagestánci Aliaschabu Chizrievovi. Muradova tehdy postihly zdravotní problémy spojené se zásahem prstu do oka již po jedenácti vteřinách boje, následně sudí i kvůli vážnosti poranění nakonec duel vyhodnotil bez výsledku.

Uzbecký bijec, který se v minulosti proslavil i zápolením na česko-slovenské půdě v organizacích XFN či Oktagon MMA, následně navštívil řadu vyšetření, než se poraněné oko po několika týdnech dalo zdravotně stoprocetně do kupy. Tajemstvím nebyla ani měsíční nucená stopka přímo od vedení UFC. Starosti jsou ale v tuto chvíli minulostí, Muradov definitivně stvrzuje návrat na světovou scénu.

V Brazílii ze složení tohoto zápasu neskrývají překvapení. Rozjetý Pereira se dle jejich názoru měl i díky gradující formě popasovat s některým z bojovníků z nejlepší desítky střední váhy. „Dávalo by to smysl, Muradov je v tomto případě jako dárek,“ uvádí jeden z tamních novinářů na platformě X.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.