Hlavní obsah

Velký zájem o MMA v Edenu. Šokovalo nás to, zní z organizace. Brzo se spustí hon na lístky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byť do turnaje zbývá zhruba půl roku, přesto se historicky první MMA akce na fotbalovém stadionu v Česku potýká možná až s nečekaně velkým zájmem. 8. června se totiž organizace Oktagon MMA představí v pražském Edenu, kde bude velkým trhákem Odveta století mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem. „Hlásí se čím dál více lidí. Je přes 23 000 registrací,“ má radost Ondřej Novotný, spoluzakladatel organizace. V tuto chvíli se pracuje na finální podobě ceny lístků, které po předchozích registracích půjdou do předprodeje až 29. ledna.

Foto: Oktagon MMA

Attila Végh (vlevo) a Karlos Vémola během Zápasu století v roce 2019. V roce 2024 přijde Odveta století.

Článek

„Zájem nás šokoval, příjemně, samozřejmě, takže jsme si řekli, že to vypadá tak, že si můžeme dovolit více, než jsme původně chtěli. Znáte nás, že jsme megalomani, že chceme dělat dobrou show, a dáváme si na tom záležet, takže jsme to takhle posunuli,“ řekl v pořadu MMA letem světem Ondřej Novotný a uvádí, že prodej lístků začne namísto 15. ledna až o dva týdny později, tedy 29. ledna.

Zájemci se však k lístkům dostanou pouze tehdy, pokud se k nim registrovali. Těsně před spuštěním prodeje jim přijde e-mail. „Registrace dává smysl, protože máš jistotu, že se s tím odkazem k lístkům vůbec dostaneš. Je to nejspravedlivější systém, který jsme našli. Nečekám, že by se to mělo prodat za 30 minut, ale byli bychom rádi, pokud ano,“ přibližuje Novotný.

Registrací je v tuto chvíli přes 24 tisíc, kapacita akce v Edenu je předběžně stanovena zhruba na 26 tisíc lidí. 29. ledna v 10:00 se tak spustí rychlostní závod o to, kdo lístky nakoupí jako první. Je ale jasné, že se nemusí dostat na každého, neboť jedna osoba může dohromady koupit až osm lístků. Rovněž se neočekává, že lístky budou uvolněny do volného prodeje. Zkrátka rychlejší bere.

Fanoušci se rovněž brzo dozvědí ceny lístků, které by se měly pohybovat v podobné hladině, jako tomu bylo na konci loňského roku v pražské O2 areně v rámci turnaje Oktagon 51. „Je to samozřejmě všechno extrémně drahé, ale nepřestřelíme to do nesmyslu. Chceme, aby to byl ten letní zážitek, na který jsme ‚zvyklý‘ ze Štvanice, ale v totálně jiném světovém měřítku,“ přeje si Novotný.

Jediným oznámeným duelem je v tuto chvíli Odveta století mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem, v jejímž rámci si to bojovníci rozdají o titul polotěžké divize, jejíž pás bude podruhé v řadě obhajovat prvně jmenovaný. Pro Terminátora se navíc bude jednat o definitivní tečku za jeho kariérou.

Potvrzeno, odveta mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem bude v červnu v Edenu. Doručím TKO, slibuje Terminátor.Video: Sport.cz

„První jména znáte. Další v tuhle chvíli nemám, byť jich mám spoustu v hlavě. Napsaných mám 8 zápasů, ale někteří z těch borců do té doby zápasí, takže to stoprocentně nevyjde. Uvidíme, kam se to posune,“ říká Novotný a počítá minimálně se dvěma titulovými duely. „Může se stát cokoli, ale chci minimálně dva.“

„Teď v pátek půjdu s Karlosem a Attilou na stadion, abychom vás jím trochu provedli a ukázali, jednak co kluci v tuto chvíli cítí za emoci, protože se turnaj blíží a stává se to hmatatelným. Ukážeme vám také VIP prostory a co tam bude k mání,“ líčí šéf Oktagonu. „Budou tam 4 hlavní show prvky. O některých jednáme, mohly by být vystřelené. Jen tak si zkusit sen, jestli to náhodou vyjde.“

Eden, domov fotbalistů Slavie, tak za necelých šest měsíců zažije největší MMA akci v historii česko-slovenské bojové scény. Té evropské ale nikoliv. Polská organizace KSW hned dvakrát pořádala galavečer na Národním stadionu ve Varšavě, kde se v roce 2017 sešlo 57 776 tisíc fanoušků, loni pro změnu 50 tisíc.

Reklama