Hlavní obsah

Vémola je legenda, uznal jeho KO přemožitel. Nejcennější triumf kariéry oplakal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zažívá největší slávu v kariéře. Slovenský bojovník Samuel „Pirát“ Krištofič se na turnaji Oktagon 51 v pražské O2 areně postaral o značný šok, když v prvním kole tvrdým KO poslal k zemi rivala Karlose Vémolu. Prvně jmenovaný se proto logicky po nejcennějším triumfu neubránil slzám. „Karlos je legenda MMA scény v Česku a na Slovensku, o to víc vítězství chutná,“ lebedí si 34letý bývalý prozatímní šampion střední divize.

Karlos je legenda, o to víc vítězství chutná, těší Piráta Krištofiče. Dřel jsem a věděl, že když budu dělat to, co při trénincích, budu úspěšnýVideo: Sport.cz

 
Článek

Před duelem mu většina fanoušků a odborníků moc šancí nedávala, přesto se oblíbený Slovák postaral o dokonalé překvápko. Krištofičovi se navíc během 108vteřinového boje podařilo naprosto vymazat Vémolovu taktiku v podobě bitvy na zemi, místo toho sám rozhodl v postojové přestřelce, v níž pěstmi narazil do brady natolik přesně, že Terminátor bezvládně ulehl na podlahu klece.

„Je to takové to zadostiučinění, že jsem to po dvou prohrách nevzdal, i když jsem měl chuť. Především po duelu s Bryczekem jsem byl demotivovaný, prvních pár dnů jsem měl až deprese. Teď jsem samozřejmě šťastný, ale trochu mě mrzí, že Vlastík (Čepo) neuspěl v titulovém zápase. Ale věřím, že to ještě přijde a bude úspěšnější,“ rozebíral Krištofič po duelu.

Nádherné KO, chválí Attila Végh Piráta za vítězství nad Karlosem Vémolou. Co jeho červnová odveta s Terminátorem? Video: Sport.cz

Dosáhl tak na 17. profesionální vítězství, skalp historicky prvního Čecha v UFC se navíc nesmazatelně zapíše do historie domácích bojů v kleci. „Vítězství chutná sladce, stejně tak jako každé jiné vítězství. Ale tím, že Karlos je legenda MMA scény na Česku a Slovensku, tak chutná o to víc,“ rozplývá se slovenský bojovník.

Dokonale mu tak vyšla předzápasová predikce, v níž poukazoval na triumf KO v první pětiminutovce. „S týmem jsme si udělali dost podrobnou analýzu, připravovali jsme se na to deset týdnů. Když člověk dělá něco s přesvědčením, tak o sobě nemůže pochybovat, že to nevyjde. Někdy to tak život zařídí, že do toho dáš všechno a nakonec to je jinak. Ale musíš tam jít s důvěrou a přesvědčením, že máš natrénované a vyjde to,“ líčí Krištofič.

Byť pociťoval předzápasovou nervozitu, přesto se rychle hodil do normálu. „Chlapcům jsem před zápasem říkal, že už mě začíná chytat nervozita, klasicky jsem chodil na WC. Stabilizovalo se to. Řekl jsem si, že to dělám proto, že to miluji. Není důvod si říkat, že něco nevyjde. Věděl jsem, že pokud to budu dělat tak jako na tréninku, tak musím být úspěšný. Sám sebe jsem přesvědčil, že to tak bude,“ vrací se v čase.

Dokonalým způsobem tak napodobil KO svého trenéra Attily Végha, který Vémolu poslal na zem v roce 2019. Krištofič to však zvládl o 19 vteřin dřív. „Jejich společný odvetný zápas by se organizaci lépe promoval, kdyby dnes zvítězil Karlos. Já jsem ale rád bad boy, rád jsem jim to trochu ztížil,“ má radost Krištofič.

Jsem z toho v šoku, tohle nikdo nečekal, přiznává trenér André Reinders. Karlos se nechal strhnout do hry, která není jehoVideo: Sport.cz

A co by to bylo za výhru, kdyby poté nepřišla oslava. „Pirát“ tak upustí od svých zvyků. „Jsem dost velký abstinent, vůbec nepiju, protože jsem měl taťku, který pil hodně. Ale tentokrát jsem nakloněný tomu, že se nechám přesvědčit a nějakou tu coronku nebo pivečko si zajdu do města dát,“ říká s úsměvem.

Na pozápasové vyjádření Terminátora se naopak stále čeká. 38letý šampion polotěžké divize bezprostředně po duelu za doprovodu manželky Lely a nejbližších opustil arenu, velká rána je to také pro chystanou odvetu Zápasu století s již zmíněným Attilou Véghem, k níž dojde v červnu příštího roku.

Reklama