Hlavní obsah

Vémola, Kincl či Végh. Oktagon kuje velké změny, fotbalový stadion potvrzen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elitní jména největší domácí bojové organizace Oktagon MMA pospolu, což značí jediné. Další obří tiskovou konferenci s názvem Oktagon Time, na níž v pátečních večerních hodinách dojde k oznámení velkolepých novinek. V kuloárech se šušká opravdu o velkých krocích, tajemstvím není ani premiérový galavečer na fotbalovém stadionu či pokračování úspěšného milionového projektu s názvem Tipsport Gamechanger.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola a Attila Végh během staredownu před duelem v roce 2019. V roce 2024 dojde k odvetě.

Článek

Novináři a stovky natěšených diváků budou v ostravské aule Gong sledovat další směřování domácího giganta Oktagonu, všechny budoucí kroky představí spoluzakladatelé Ondřej Novotný a Pavol Neruda. To vše za přítomnosti elitních domácích bojovníků Karlose Vémoly, Patrika Kincla, Attily Végha, Vlasta Čepa, Samuela Krištofiče, Ivana Buchingera, Matěje Peňáze a mnohých dalších.

A právě účast slovenského velikána Végha by mohla znamenat definitivní rozlousknutí termínu odvetného Zápasu století proti Karlosu Vémolovi. V plánu byl nejprve letošní prosinec, nakonec vše spěje k příštímu létu, kde se i podle vyjádření byznys šéfa Oktagonu Petra Filipce uskuteční vysněný galavečer na fotbalovém pažitu. „Budeme pořádat turnaj na fotbalovém stadionu v Edenu,“ potvrdil pro Seznam Zprávy. Jednat by se mělo o červnový turnaj s návštěvností do 25 tisíc lidí, vévodit by tomu mohl právě střet Vémoly s Véghem.

Je tedy vysoce pravděpodobné, že na tiskové konferenci skutečně dojde ke zveřejnění oficiálního termínu třaskavé odvety, kterou v roce 2019 opanoval slovenský velikán Végh, a s tím spojené oznámení turnaje na fotbalovém stadionu. O odvetě pěknou řádku měsíců a týdnů nahlas básní již 38letý šampion polotěžké váhy Vémola, pro nějž by se tímto krokem jednalo o uzavření jeho velkolepé kariéry. Alespoň to tedy sám říká.

Spekuluje se také o pokračování milionového projektu s názvem Tipsport Gamechanger, který světlo světa spatřil poprvé koncem loňského roku. Organizace tehdy oznámila pyramidový systém pro zástupce veltrové divize, do turnaje se tak mohli hlásit volní zápasníci z celého světa. Finále mezi Řekem Andreasem Michailidisem a Srbem Bojanem Veličkovičem, kde si vítěz přijde na 300 tisíc eur (přibližně 7,29 milionu korun), se uskuteční 29. prosince v pražské O2 areně.

A jelikož turnaj takového formátu pochopitelně získal na popularitě, tak patrně dojde k pokračování, byť v jiné váhové kategorii. Pětatřicetiletý bojovník se zkušenostmi ze slavné UFC Makwan Amirhkani dokonce před časem naznačil, že se chystá přihlásit do Gamechangeru v lehké váze, čímž dost možná propálil do té doby „přísně střežené“ informace organizace. Pokračování projektu, který dotuje sázková kancelář Tipsport, v lehké či jiné váze zatím promotéři organizace nepotvrdili.

Co je ale jasné, je zveřejnění P4P žebříčku (žebříček napříč všemi váhami). Možnost hlasovat o konkrétním pořadím a jménech dostali novináři (včetně redakce Sport.cz), odborníci a lidi z Oktagonu. „Já už znám výsledky. Je to zajímavé. Je jasné, že spokojený bude vždy jen ten, kdo je jednička, a zbývajících devět lidí bude říkat, proč nejsou oni jednička,“ přemítal v pořadu MMA Letem světem spoluzakladatel Novotný.

„Některé výsledky, které jsem viděl, byly takové neodborné a spíše fanouškovské, ale to tak v anketách bývá. Na poprvé jsme chtěli dát šanci širokému spektru, ale dál už to nepůjde, aby se ten žebříček mohl vyvíjet, takže bude ustavena nějaká komise a ta bude anonymně hlasovat. Bojovníci se tak budou moct posunout hned po turnaji OKTAGON 50. Ještě před turnajem se však odhalí první žebříček,“ potvrdil novinku, která je například známa i v nejslavnější bojové organizaci světa UFC.

Očekávat se dají také další převratné informace a třaskavé výměny názorů, které provázejí snad každou tiskovou konferenci. Znovu pár metrů od sebe budou například Karlos Vémola s Patrikem Kinclem, z jejichž třetího měření sil ve finální rovince sešlo. Své jistě bude chtít říct i titulový vyzyvatel právě pro Kincla Slovák Vlasto Čepo, které po dlouhé době spatří věčného rivala Matěje Peňáze. Jejich vzájemný boj se domluvil hned čtyřikrát, ani jednou k němu nedošlo.

Zapomenout se nesmí ani na mimořádně výřečného Belgičana Losena Keitu, který 9. prosince bude bojovat o titul v pérové váze s Němcem Nikem Samsonidsem. A právě po zmíněné tiskové konferenci proběhne veřejné vážení před turnajem Oktagon 50, po němž přijdou na řadu i staredowny.

Reklama