Hlavní obsah

Vémola musel do trenek: Král je zpátky! zaradoval se. Šampion v problémech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Povinnost splněna. Také bojovníci sobotního turnaje Oktagon 45 na pražské Štvanici mají za sebou oficiální vážení, které se znovu neobešlo bez problémů. Například belgický šampion Losene Keita, jenž bude usilovat o druhý právoplatný pás, dokázal navážit až na třetí pokus. Pozornost směřovala i na českého „Terminátora“ Karose Vémolu, který pro změnu musel do trenek. Jeho souboji s Argentincem Lucasem Alsinou ale nic nebrání. „Král je zpátky!“ zakřičel s radostí do mikrofonu osmatřicetiletý bojovník.

Karlos Vémola má splněno! Navážil a může se těšit na sobotní zápas na ŠtvaniciVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Překvapivé komplikace pro prozatímního šampiona pérové váhy a krále lehké váhy Losene Keitu. Neporažený Belgičan se dokonce při prvním pokusu musel vysvléknout do naha, ani to však ke splnění váhy nestačilo. Váhový pultík ukázal 65,9 kg, což znamenalo 100 gramů přes limit. „Je to jen 100 gramů, za chvíli to mám hotové," ujistil se Keita směrem do mikrofonu. Značně vyšťavěný nezvládl ani druhý pokus, tentokráte o 50 gramů. Úspěšně vyšel až napotřetí, o titulovou bitvu tak diváci nepřijdou. „Chci můj pás, jsem připraven. Budu šampion!" ukázal prstem na o kousek vzdáleného soupeře.

A byl to právě Gruzínec Mate Sanikidze, který zřejmě ze všech bojovníků zaujal nejvíc. Na váhu si v rukou donesl jídlo a pití, které dokonce záhy začal popíjet. I s touto „přítěží" svou povinnost zvládl na jedničku a následně se se sladkostmi podělil i s promotérem organizace Ondřejem Novotným. „Zítra to bude lehký zápas, stejně jako jsem zvládl váhu. Jsem připraven!" hlásí optimisticky naladěný právoplatný šampion pérové divize.

Losene Keita nenavážil a musel na opravu. Sanikidze provokativně popíjel a pojídal bonbonyVideo: Sport.cz

Fanoušci zbystřili i po příchodu populárního Karlose Vémoly, který se do klece vrací po květnovém nezdaru v odvetě proti Patriku Kinclovi. Terminátor tentokráte nastoupí v domluvené váze do 91 kg, k čemuž dospěl až vysvlečením do spodního prádla. Jeho soupeř, Argentinec Lucas Alsina, naopak "podvážil" o 300 gramů.

„Je to pro mě velice důležitý zápas. Protože pokud chci v říjnu obhajovat svůj titul v polotěžké váze, jak bych ho mohl bránit po dvou porážkách v řadě? To nemůžu dopustit, musím zvítězit," uvědomuje si tíhu okamžiku Vémola, který se na turnaj pod otevřeným nebem nesmírně těší. „Je to nejkrásnější turnaj roku, a pro mě to rozhodně je poslední Štvanice. Naposledy jsem na ní nastupoval jako král a teď je král zpět!" zahlásil.

Trable postihly také ryze český duel mezi Ondřejem Petráškem a Janem Širokým. Ani jeden z těchto zkušených bijců neměl příliš důvod k radosti, neboť oba čekal reparát na váze. Zatímco Široký převážil o 0,3 kg, jeho rival přestřelil o 0,45 kg.

Radka Roušala museli od jeho soupeře při staredownu odtrhávat. Pirát s Bryczekem soutěžili na veřejném vážení v řevuVideo: Sport.cz

Z hlediska váhových hříšníků to nebylo vše. Opravné pokusy totiž čekaly i na německého bojovníka Nikolaose Serbezise či Brita Calluma Mullena.

Všichni aktéři sobotního turnaje Oktagon 45 se ještě dnes večer dostaví přímo na pražskou Štvanici, kterou v rámci half-time show pátečního „speciálního" galavečeru okoření jejich veřejné vážení a následné staredowny, a to nezvykle přímo v místě konání akce. Páteční turnaj startuje v 18:30.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.