Hlavní obsah

Vémola umlčel publikum! KO v rekordním čase, poté vyzval Kincla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Je rozhodnuto. Populární bojovník Karlos Vémola dokázal v titulové bitvě organizace Oktagon MMA v Bratislavě již po sedmi vteřinách zdolat slovenského vyzyvatele a prozatímního šampiona Pavola Langera na KO, a uhájil tak pás polotěžké divize. Terminátor se navíc postaral o vůbec nejrychlejší ukončení v historii organizace. Po zápase došlo v kleci ještě k jedné překvapivé výzvě.

Karlos Vémola se s tím nepáral! Langera porazil v Bratislavě po sedmi vteřinách Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Bratislava (od našeho zpravodaje) – Dvaatřicetiletý Langer přitom do klece nastupoval za bouřlivé atmosféry vyprodané bratislavské arény, o poznání tišší přivítání zažil jeho sok Vémola, který si však ze slovenského prostředí nic nedělal. Věděl, že to nejdůležitější přijde v následném souboji.

A tam se činil náramně. Během sedmi vteřin bylo po boji. Vémola se přiřítil k obrovitému soupeři, kterého tvrdou ranou nekompromisně poslal k zemi. Senzace v podobě nečekaně rychlého konce byla na světě, diváci nemohli uvěřit. Na jedné straně euforie, na té druhé obrovské zklamání. „Nevím přesně, co se nepovedlo, je to ale součást tohoto sportu. Karlos mě trefil a já spadl k zemi. Je to pro mě zklamání, ale musím pokračovat,“ zněl zklamaně Langer na tiskové konferenci.

Za vítězství nad Langerem se Karlos Vémola odmění novým zvířetem. Výzva Kinclovi? Nepočítám, že to vezme, přiznává TerminátorVideo: Sport.cz

38letý Vémola si tak připsal bleskový triumf, navíc uhájil titul šampiona polotěžké divize, který vybojoval loni v červenci na Štvanici. Třešničkou na dortu je vizitka nejrychlejšího ukončení v historii organizace, o což se postaral již po sedmi vteřinách (původní rekord činil 9 vteřin). Od organizace vyfasoval i tučný bonus ve výši 5 tisíc eur (v přepočtu přes 122 tisíc korun) za výkon večera.

„Chtěl bych všem poděkovat za to, jak jste mě tu vybučeli, a za to, co společně s Oktagonem děláme. Poprvé jsem zápasil proti někomu, koho jsem respektoval, a mrzí mě, že jste to pojali jako zápas Česka proti Slovensku,“ reagoval český Terminátor na bučení z ochozů, které se dostavilo také bezprostředně po duelu.

Vémolova radost byla velká, i proto z jeho úst přišla troufalá výzva na třetí zápas s věčným rivalem. „Jsem opravdu na konci kariéry, pomalu se to blíží do finále. Nebojte se, Terminátor bude za chvíli pryč. Na jaře jsem udělal jednu velkou chybu, že jsem nechal jednu malou, tlustou 77 (Patrik Kincl), aby dál běhala s mým pásem,“ vyzval Kincla a rovnou navrhl termín završení trilogie.

Karlos Vémola vyzývá k odvetě Patrika Kincla. Vyslyší ho? Video: Sport.cz

„V prosinci pro něj nemáte adekvátního soupeře a já chci zápasit. Chci se připravovat na Attilu, chci být rozbitej, nechte mě to spravit. A než půjdu s Attilou do klece, chci být dvojnásobný šampion, to je jediné moje přání,“ přeje si první Čech v UFC, který v květnu neúspěšně usiloval o pás ve střední divizi. Kinclovi tehdy podlehl na body, nyní chystá odplatu.

Do klece za Vémolou zavítal také jeho přemožitel z roku 2019 Végh, se kterým by v následujícím roce měl přijít plánovaný konec kariéry. Spekuluje se o velkolepém finále na fotbalovém stadionu. „Karlíto, dneska jsi dal takový výkon, že z něj každý odpadl. Nikdo nečekal, že dáš KO. Viděli jsme opravdu originál jiného Karlose, kterého jsme mohli doteď sledovat,“ smekl před rychlým triumfem Végh.

Ivan Buchinger přejel Jakuba Dohnala. Brutálně jsem to prožíval, z atmosféry mně až stály chlupy, popisuje populární slovenský zápasníkVideo: Sport.cz

Slovenský velikán si do soka nezapomněl rýpnout. „Jsem zklamaný z toho, že zase vyzýváš někoho jiného. Co řešíš jiného? Musíme splatit naše účty. Potřebuju se na tebe nahecovat, potřebuju to dořešit,“ zdůraznil. Odpověď přišla záhy. „Já ale nedokážu sedět jako ty, potřebuju makat. V životě jsem udělal dvě chyby. Jedna byla s tebou, ještě jsem to zpackal s Kinclem. Když mi dáš příležitost, chci to napravit. Neboj se, já ho zmlátím, budu dvojnásobný šampion a dáme si to spolu na fotbalovém stadionu,“ navrhl Vémola a vysloužil si Véghův respekt.

Na turnaji v Bratislavě řádil také legendární slovenský ranař Ivan Buchinger, který ukázal, že ani zdaleka nepatří do starého železa, a ve druhém kole ztrestal sebevědomého Jakuba Dohnala, čímž se přiblížil zpět k titulové šanci. Po mateřské dovolené se vítězně vrátila Lucia Szabová, premiéru ve veltrové váze má úspěšně za sebou také Matouš Kohout. Cenné vítězství nad slovenským miláčkem Karolem Ryšavým si připsal Mateusz Legierski.

Reklama