Hlavní obsah

Vémolovo přání vyslyšeno. Na konci roku se rozloučí s O2 arenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec spekulací. Závěrečný turnaj letošního roku v podání organizace Oktagon MMA se neobejde bez účasti jedné z její největší hvězd Karlose Vémoly. Přání českého „Terminátora“ nakonec bylo vyslyšeno, 29. prosince se na galavečeru Oktagon 51 v pražské O2 areně zároveň bude jednat o jeho loučení s největší tuzemskou arénou.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola se na turnaji Oktagon 51 vrátí do klece.

Článek

Kdo bude soupeřem, se zatím neví. Nejčastěji se ale skloňuje jméno Slováka Samuela „Piráta“ Krištofiče, který v předchozích dnech už dokonce skrze sociální sítě souhlasil s výzvou českého bojovníka na měření sil právě na galavečeru v Praze. „Pokud mám tento Silvestr s někým bojovat, tak určitě s Karlítem. Tam jsou ještě nedořešené věci,“ odpověděl bývalý prozatímní šampion střední váhy, jemuž naposledy unikla možnost zabojovat o právoplatný titul právě v kategorii do 84 kilo v souboji s Polákem Robertem Bryczekem.

Že realizace duelu není zcela mimo mísu během pondělního dne nevyvrátil ani spoluzakladatel organizace Ondřej Novotný. „Ve hře je vždycky všechno. Když jsem viděl odezvu na Karlovo story a viděl jsem Pirátovo vysílání, tak nebudu říkat, že mě to nechalo chladným. Oni dva mají mezi sebou to, co málokdo. Je to jeden z mála zápasů, který dává smysl mimo titulové zápasy. Je to zápas, který chceš vidět. Takže uvidíme. Je tam prostor na povídání a já jsem otevřený každé legraci, když dává smysl,“ nechal se slyšet Novotný ve svém pravidelném vysílání MMA letem světem.

38letý populární bojovník ale výzvu k boji nabídl dalším dvěma rivalům, a sice německému „Terminátorovi“ Stephanu Puetzovi a Poláku Michalu Materlovi. Jméno posledně jmenovaného je ale podle všeho ze hry, neboť 16. prosince svede v polské organizaci KSW titulovou bitvu s krajanem Pawlem Pawlakem. A Puetz? Tady to rovněž moc nadějně nevypadá, naposledy bojoval před více než rokem. Dojde na některé z výše zmíněných, nebo na zápas kývlo jméno, které nikdo nečeká? V nejbližších desítkách hodin by mohlo být jasněji.

O slovo se v komentářích na sociálních sítích hlásí i Viktor Pešta, bojovník KSW, se kterým se Vémola v minulosti rovněž několikrát špičkoval. „Dva týdny před tím mám zápas, nicméně pokud by to bylo v těžké váze, tak bych do toho i tak klidně šel. Karel říkal, že chce velké zápasy a kariéru ukončit jako dvojnásobný šampion, ne? Jaká bude výmluva tentokrát?“ ptá se Pešta, jenž se momentálně připravuje na střet s čtyřkou těžké váhy Szymonem Bajorem, ke kterému rovněž dojde 16. prosince.

Tak či tak se pro Vémolu bude jednat již o pátý duel od dubna letošního roku. Vítězně odešel hned třikrát, a sice proti samojskému bojovníkovi Al Matavaovi, Argentinci Lucasu Alsinovi a Slováku Pavolu Langerovi, kterého v říjnu sestřelil během sedmi vteřin a uhájil pás šampiona polotěžké divize. Zároveň bleskovou výhrou stanovil nový rekord organizace. Jediná porážka pro změnu přišla proti dlouholetému rivalovi Patriku Kinclovi, kterého v předchozích dnech zval na trilogii právě do O2 areny, z čehož ve finální rovince nakonec zcela sešlo.

Reklama