Hlavní obsah

Vítězství! České naděje slaví zlatý úspěch. Podporu jim vyjádřil i šampion Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádní úspěch se zlatou třešničkou. Čeští juniorští MMA reprezentanti Patrik Kutil a Tagir Machmudov dokázali na největším amatérském turnaji IMMAF European Championship v Itálii ukořistit zlaté medaile. Sílu před důležitými boji vyslal mladým českým nadějím i šampion UFC Jiří Procházka, jehož symbolické slovo „vítězství“ vystihlo to nejdůležitější.

Foto: Svaz MMA

Trenéři Jiří Hovězák a Josef Král se zlatými medailisty Patrikem Kutilem a Tagirem Machmudovem.

Článek

Mladé naděje, které pomalu a jistě stoupají na výsluní. Českým MMA reprezentantům Patriku Kutilovi a Tagiru Machmudovovi se povedlo něco, co se zajisté zapíše do historie domácích bojových úspěchů. Podařilo se jim totiž vybojovat zlaté medaile z evropského šampionátu IMMAF (International Mixed Martial Arts Federation) a na jejich úspěchy je hrdá široká komunita nejen příznivců bojových umění.

Před klíčovými boji v italském Lignano Sabbiadoru podpořil české naděje i šampion polotěžké váhy organizace UFC Jiří Procházka. „Ahoj Tagire a Patriku, vím, že teď máte před sebou důležité boje. Posílám vám sílu! Vítězství, jděte pro to a urvěte to!" vzkázal devětadvacetiletý šampion, jehož slova se o několik hodin později stala skutečností.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patrik Stifler Kutil (@patrik_kutil_57kg)

Na juniorském šampionátu nejprve exceloval mimořádně talentovaný Patrik Kutil, který nejcennější kov získal v kategorii do 56,7 kilogramů. Český bojovník ve finálovém duelu dokázal vyzrát na belgického reprezentanta Akdhima Nessima a po závěrečném vyhlašování vítěze mohl naplno propuknout gejzír zlaté radosti. Kutil přitom do turnaje vstupoval v roli nejmladšího účastníka, rovněž se stal historicky prvním zlatým Čechem amatérského turnaje.

Parádní úspěch o několik hodin poté umocnil ještě Tagir Machmudov, další český zástupce, který se naopak o vysněnou medaili rval v kategorii do 83,9 kilogramů. Finálová bitva s Italem Gabrielem Molinarim přitom trvala pouhých 41 vteřin, načež Machmudov sáhl ke škrcení arm-triangle choke, kterému soupeř nedokázal vzdorovat. Následovalo naskočení na klec, společná radost s trenéry Jaroslavem Hovězákem a Josefem Králem a přehození české vlajky přes záda.

Zlaté úspěchy českých reprezentantů na evropském šampionátu tak jednoznačně potvrzují fakt, že tuzemské MMA je na výborné cestě k podobným úspěchům i v následujících měsících či letech. „Něco neskutečného, co oba kluci předvedli a zaslouženě si vzali dvě zlaté medaile. Máme dva mistry Evropy a jsem strašně pyšnej, hrdej a šťastnej," vzkázal Josef Král, jeden z trenérů českých reprezentantů v Itálii.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český svaz MMA (@csmma.cz)

Fotografie nejcennějších kovů se rázem rozletěly po sociálních sítích, hrdost pochopitelně cítí i Jaroslav Hovězák, druhý z trenérů české výpravy. „Krásná práce, chlapci, díky. Vítězství!" vzkázal stručně Hovězák, jenž zároveň tvoří i úspěšné trenérské duo s Martinem Karaivanovem.

Po zápase úspěšným medailistům gratulovali i ostřílení bojovníci domácí scény. Budiž názorným příkladem blahopřání od Matúše Juráčka, Filipa Macka, Matouše Kohouta nebo již zmíněného českého UFC šampiona Jiřího Procházky.

Reklama

Související témata: