Hlavní obsah

Vysněná UFC je tady! Neporaženou Češku čeká debut v nejslavnější organizaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to tady. Poslední hodiny dělí od premiéry ve slavné UFC teprve dvacetiletou bojovnici Terezu Bledou. Historicky druhá Češka v nejprestižnější bojové organizaci otevře svým duelem s Brazilkou Natalií Silvaovou víkendový galavečer UFC Fight Night: Lewis vs. Spivac v Las Vegas. „Je to velký zápas, pravděpodobně nejtěžší soupeřka. Nebude tam ale ten stres z toho, jestli dostanu smlouvu, nebo ne,“ nechala se slyšet Bledá, která má za sebou všechny povinnosti včetně splnění váhového limitu.

Foto: UFC

Tereza Bledá během oficiálního vážení před turnajem UFC Fight Night: Lewis vs. Spivac.

Článek

Jsou tomu více než dva měsíce, kdy Bledá odjížděla z města hazardu se smutkem v očích. Dvacetileté bojovnici se v září sice povedlo v duelu s Brazilkou Nayarou Maiou v rámci populární show Dana White's Contender Series uspět, ani výhra však na vysněný kontrakt v UFC nestačila. O několik týdnů později však česká kometa zničehonic smlouvu dostala, trenérský tým na nic nečekal a třízápasový kontrakt naplno odstartuje již 19. listopadu na turnaji UFC Fight Night: Lewis vs. Spivac.

„Podpis beru jako úspěch, ale mnohem větší úspěch bude zápas, až ukážu, že tam skutečně patřím. Je to UFC, teď přichází jen špička ženské divize a já se budu pomalu propracovávat na vrchol," prozradila talentovaná česká bojovnice, která nastupuje v muší váze.

Neporazitelnost udržím! Terezu Bledou čeká premiéra v UFC proti Brazilce SilvaovéVideo: Sport.cz

Bledá se tak znovu předvede v největším městě státu Nevada, tentokrát ale nepůjde o to podat co nejatraktivnější výkon, naopak klíčové bude přivézt zpět do Česka vítězství. „Nemůžeme si připouštět pochybnosti. Doufáme v to nejlepší, a to ukončení v prvním kole. Budeme ale muset být připraveni i na tříkolový těžký zápas," uvědomuje si trenér André Reinders.

Česká výprava se přitom do Vegas vydala zhruba s dvoutýdenním předstihem. Brzký odlet měl sloužit k aklimatizaci na tamní podmínky. „Letěli jsme sem dva týdny před zápasem, abychom se dobře adaptovali na zdejší podmínky. Je tu -9 hodin. Abychom se dostali do nějakého tréninkového tempa a přivykli si na místní čas, tak je taková doba ideální," popisuje před premiérou v UFC Reinders.

V tomto týdnu se Bledá musela vypořádat i s povinnostmi v rámci tzv. fight weeku, během kterého se bojovníci stěhují na UFC hotel, kde plní mediální aktivity (rozhovory, focení, podpisy, tiskové konference). „Tereza je především sportovec, soustředí se na svůj výkon a úplně se nevyžívá v mediálních aktivitách. Sama ale chápe, že je to nutné a zvládá to. Uvědomuje si to, je to součástí profesionálního zápasení," vysvětluje bývalý zápasník.

Poslední povinností bylo splnění váhového limitu a následné staredowny, které proběhly naprosto bez problémů. Bledá se tak naposledy před zápasem viděla s brazilskou protivníci Natalií Silvaovou, která na rozdíl od české bojovnice, má premiéru v zápasnické „Lize mistrů" již za sebou. Navíc úspěšně.

„Soupeřka je šikovná, trochu klame rekordem. Má sice několik ukončení na zemi, ale myslím si, že její největší zbraní bude postoj. Má skvělý pohyb, kope z každé pozice, hrozí high kicky a podobně," popisuje soupeřku Reinders. „Rozhodně ji nemám v plánu podceňovat, ale počítám s tím, že bude chtít být spíš v postoji," myslí si Bledá.

Neporažená (6-0) rodačka z Mariánských Lázní otevře svým duelem sobotní galavečer UFC Fight Night: Lewis vs. Spivac. Její duel s brazilskou protivníci vypukne zhruba v 19:10 (SEČ). Turnaj živě vysílá stanice Premier Sport 2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články