Hlavní obsah

Zámořská mise končí nezdarem! Český bijec neodčinil KO a znovu tvrdě padl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další porážku musel zkousnout český zápasník Viktor Pešta. Příbramský rodák při druhém vystoupení v americké organizaci PFL ani tentokrát neuspěl, Australanu Robu Wilkinsonovi podlehl již v prvním kole na TKO. Pešta se do vyřazovací fáze soutěže nepodívá a s letošní sezonou se loučí bez jediného bodu.

Foto: PFL

Viktor Pešta neuspěl ani při druhém zápase organizace PFL.

Článek

S nožem na krku vstupoval Pešta do dalšího složitého duelu. Po bleskovém úvodním neúspěchu, při kterém ho v prvním kole knokautoval zkušený Dagestánec Omari Achmedov, přišla další těžká zkouška. Bývalý šampion organizace Oktagon MMA narazil na veterána UFC Roba Wilkinsona, který do té doby prohrál pouze dvakrát. Pešta si navíc bleskovou porážkou z prvního duelu postup mezi nejlepší čtyři výrazně zkomplikoval, musel proto ideálně zápas ukončit již v úvodím kole.

A podle toho to po zahájení bitvy vypadalo. Během chvíle se českému tvrďákovi sice soupeře povedlo hodit, o pár vteřinek později se oba bojovníci pro změnu přetahovali u pletiva. Po roztržení klinče začal jednat Wilkinson, který tvrdým hákem nachytal soupeře. Lehce otřesený Pešta se pokoušel odpovědět podobně, v postoji ale evidentně strádal a spíše se čekalo, že zápas opět vezme na zem.

Rodák z australského Hobartu si byl soupeřovy taktiky více než vědom. Sám proto po dalších nekompromisních ranách posadil ustupujícího českého bijce u pletiva na zem, kde následovala finální jízda. Ačkoliv Pešta z posledních sil ještě vstal vstal, znovu padl na podlahu klece, kde čelil dalším granátům. Rozhodčí nakonec tři minuty před koncem prvního kola souboj ukončil na TKO.

Wilkinson si tak výhrou v první pětiminutovce připsal šest bodů, naopak český zápasník ani tentokráte nedokázal bodovat a letošní sezona americké organizace PFL pro něj končí. Pešta v obou zápasech prohrál v prvním kole a nezbývá než doufat, že příští ročník mu vyjde o poznání lépe.

Z celkových deseti zápasníků se nejlepší čtyři mohli radovat z postupu. Šance na zisk titulu a šek ve výši jednoho milionu dolarů (přibližně 23 milionů korun) stále živí Australan Robert Wilkinson (11 bodů), Dagestánec Omari Achmedov (11 bodů) a Brazilci Antonio Carlos (9 bodů) a Delan Monte (6 bodů).

Reklama

Související témata: