Hlavní obsah

Zápasníci byli při chuti! Tvrdé bomby zastínila nekompromisní škrcení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělé výkony, napínavé bitvy, ale také různé techniky škrcení či nemilosrdné knokauty. Grand Opening organizace RFA diváky hned několikrát dostal do varu. Hlavní karta dohromady nabídla osm duelů, přičemž šest z nich skončilo před limitem. Navíc hned v polovině případů se zápas nedostal ani do druhého kola.

Sebastián Fapšo se s Plavcem nepáral. Koho mi dáte, toho zbiju!Video: RFA

 
Článek

Největší zastoupení měly submise, konkrétněji tři. O tu první se hned v úvodním duelu hlavní kartu postaral Brazilec Julio Barreto. Tomu se povedlo přejet domácího fightera Mariána Jakubíka, který sice nejprve vzdoroval tvrdému nátlaku soupeři, poté ale povolil a přišel trest. Brazilec dal soupeři ruce pod krk a výsledkem bylo úspěšné škrcení.

Kvalitní práci na zemi předvedl i Arthur Lima, další brazilský zápasník. V souboji s českým bojovníkem Janem Veselíkem se drtivou většinu času snažil duel ukončit právě na jednu z technik škrcení, ale dlouho dobu mu to nevycházelo. Zlom přišel až v samotném závěru. Veselík na chvíli povolil, což se mu stalo osudným. Nechybělo mnoho a duel rozhodovali až bodoví sudí.

Milanu Ďatelinkovi návrat do klece vůbec nevyšel. Při škrcení ho uspal Srb AvramovičVideo: RFA

Nejpřekvapivější ukončení na submisi ale přišlo v hlavním zápase večera. Slovenský talent Milan Ďatelinka byl sice pasován do role obrovského favorita, což se mu paradoxně vymstilo. Srbský protivník Nenad Avramovič totiž překvapil naprosto všechny. Jako klíště vlezl na soupeře a pečlivě přešel až do pozice ke gilotině, kterou soupeř po několika vteřinách přeci jenom odklepal.

Jeden ze dvou knokautů večera si připsal slovenský tank Sebastián Fapšo. Česko-slovenský duel s Bernardem Plavcem měl ambici stát se tím nejatraktivnějším. Očekávání se nakonec potvrdila. Dvacetiletý Slovák rozjel své kladiva a zhruba v polovině prvního kola dokázal soupeře nachytat. Otřesený Plavec byl počítán, sudí ho ale do dalšího průběhu boje již nepustil. KO.

Nálepku obrovského favorita se nepovedlo potvrdit Jakubu Kadášovi. Ten totiž naprosto zaspal duel s polským tvrďákem Dominikem Bereczkim, který měl od úvodu jednoznačně navrch, a byla jen otázkou času, kdy bude konec. Kadáš sice naskočenému kolenu ještě dokázal vzdorovat, po následném granátu ale ulehl k zemi. Druhé KO večera.

Miroslav Brož přestál tři knock downy a nakonec soupeře udolalVideo: RFA

Nejkvalitnější duel přesto nabídl souboj zkušeného Miroslava Brože a Kolumbijce Mauricia Otalory. Inkivizitor, jak se Brožovi přezdívá, se nebál jít do přestřelek, co se mu málem vymstilo. Hned několik tvrdých úderů ho poslalo k zemi a schylovalo se k dalšímu velkému překvapení. Čech se zkušenostmi i z polské KSW se paradoxně zdravě naštval a svého soupeře dokázal ve druhém kole ukončit tvrdým ground and pound.

Reklama

Související témata: