Hlavní obsah

Zápasník brutálně ukončil soupeře. Diskvalifikován byl za něco úplně jiného

Nehezké okamžiky nabídl další turnaj japonské organizace RIZIN FF. V souboji mezi Jusaku Kinošitou a Ryuičiro Sumimurou došlo k brutálnímu ukončení druhého jmenovaného. Kinošito ho nejprve poslal na zem, kde mu několikrát dupnul na obličej. Vítězství to ovšem neznamenalo. Kinošito byl totiž diskvalifikován, avšak za jinou věc, než by mnozí čekali.

Foto: Rizin FF

Jusaku Kinošita byl diskvalifikován za držení se pletiva.

Článek

Běžela polovina druhého kola, kdy Kinošita dokázal soupeře trefit tvrdou pravačkou. Sumimura šel na zem, kde si však nekryl obličej, čehož soupeř využil. Prvně jmenovaný mu několikrát tvrdě dupnul do tváře, na což se sudí nevydržel dívat a zápas ukončil. V Japonsku přitom dupnutí na hlavu není zakázané.

Vypadalo to na výhru Kinošity, který následně běžel oslavovat vítězství. Vše ale nakonec bylo úplně jinak. Pětatřicetiletý Kinošita byl totiž diskvalifikován a jaký byl důvod? Při svém zběsilém počínání se totiž držel pletiva, což je proti pravidlům. Emoce se tak přenesly na opačnou stranu a z pocitu radosti byl pocit smutku.

Sumimura i díky tomuto málo vídanému konci zápasu dosáhl na dvacáté vítězství, navíc páté v řadě. Naopak pro diskvalifikovaného Kinošitu se jednalo o první porážku v kariéře.

Reklama

Související témata: