Hlavní obsah

Zápasník UFC Muradov byl vyhoštěn z Česka! Prý jsem pro stát nebezpečný, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrdě makal a chystal se na svůj další zápas v UFC, který měl proběhnout 3. září v Paříži, nakonec je všechno jinak. Uzbecký zápasník Machmud Muradov žil v Česku více jak deset let, nyní mu podle webu iSport.cz bylo odebráno vízum a z republiky byl vyhoštěn. Proč? Prý je nebezpečný pro veřejnost.

Foto: UFC

Uzbek s českým srdcem, jak se Machmudu Muradovovi přezdívá, byl vyhoštěn z Česka.

Článek

Mach, jak se uzbeckému zápasníkovi zkráceně říká, se vždy hrdě hlásil k České republice, našel si tu přítelkyni, se kterou má malou dceru, při svých zápasech v UFC vždy nosil jak uzbeckou, tak českou vlajku, teď už se k ní však hlásit nebude. Nejen, že mu Česko dosud neudělilo trvalý pobyt, teď mu dokonce zrušilo vízum!

„Budu zápasit v Abú Zabí, ve Francii mi zápas zrušili, nemám totiž vízum do Evropy, protože mi ho Česko zrušilo. Ani nevím proč. Že jsem prý nebezpečný pro republiku a veřejnost," řekl Muradov webu iSport.cz. Ve Spojených arabských emirátech tak bude zápasit 22. října s Brazilcem Caio Borralhem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

Ministerstvo vnitra ČR na svých stránkách uvádí důvody ke zrušení povolení k dlouhodobému pobytu za účelem společného soužití rodiny a bod, který by se mohl týkat uzbeckého zápasníka, zní takto: „bylo zjištěno, že by cizinec mohl při dalším pobytu na území ohrozit bezpečnost České republiky nebo závažným způsobem narušit veřejný pořádek."

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

Muradov se v rozhovoru pro iSport vyjádřil i k tomu, že od teď už při zápasech nebude ukazovat dvě vlajky. „Česká vlajka by znamenala reprezentaci státu, který mě nerespektuje," vysvětlil Mach. Situace je pro něj ještě o to složitější, že v Česku má malou dceru, kterou má se svou ex-přítelkyní Monikou Bagárovou.

„Mám rád lidi v Česku, miluju je. Mám v Česku dceru, kamarády, všechno. Ale to, jak se zachovala Česká republika... Bohužel už nikdy nebudu mít v zápase českou vlajku. Říkám to, jak to je," dodal na závěr.

Webu eXtra.cz ještě řekl, že si právě kvůli dceři bude o vízum žádat znovu. „Česko beru jako druhý domov. Nechci přijít o tu možnost tam být. Proto se budu soudit a věřím tomu, že ten soud vyhraju, nemají totiž důvod, proč by mě nepustili a vyhodili odtud," uvedl.

Také řekl, že všechno zlé je pro něco dobré. Nakonec pro něj bude říjnový zápas atraktivnější, jelikož dostal lepší kartu a budou ho moci přijet podpořit i fanoušci z Uzbekistánu.

Reklama