Hlavní obsah

Fanoušci trnuli. Bojovnice byla blízko děsivému zranění, stal se zázrak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bojovala, seč jí síly stačily, jenomže ani skálopevný výkon k triumfu na uplynuvším turnaji UFC Fight Night 235 v americkém Las Vegas nestačil. Litevská bojovnice Julija Stoljarenková přesto nadchla. Po sociálních sítích totiž koluje děsivý snímek z koncovky duelu proti Brazilce Luaně Carolinové, na němž je zachycena levá dolní končetina prvně jmenované v hrozivém stavu. Stačilo málo a nadějná ranařka měla na dlouhou dobu po kariéře.

Foto: Profimedia.cz

Litevská bojovnice Julija Stoliarenko.

Článek

Vzpomínáte na doposud poslední duel vyhlášeného irského bojovníka Conora McGregora, při němž si v rámci trilogie v roce 2021 s Američanem Dustinem Poirierem zlomil nohu a od té doby čeká na návrat do klece? Nyní daleko od těchto šílených bolestí nebyla ani třicetiletá bojovnice Julija Stoljarenková, jež nakonec měla štěstí v neštěstí. Ve víru adrenalinu se jí totiž jen zázrakem nic nestalo.

Přitom záběry na prohýbající se kotník byly doslova strašlivé. Zcela určitě zrak odvraceli i přihlížející fanoušci u televizních obrazovek, kterým se dost možná několikrát zastavil i dech. Vždyť litevská bojovnice při snaze o ústup dopadala na vyčerpanou nohu, což si moc dobře pamatuje například i polský zápasník Mateusz Strzelczyk, který loni v červnu pod taktovkou česko-slovenské organizace Oktagon MMA zažíval podobné okamžiky, načež si nohu skutečně zlomil. Následně byl odnášen na nosítkách z klece.

Jenomže… Stoljarenková může děkovat „paní Štěstěně“, neboť se jí nepochopitelně nic nestalo. Byť v závěru třetího kola nakonec Brazilce Carolinové podlehla na technický knokaut, přesto je částečnou útěchou fakt, že si nepřivodila vážnější zdravotní problémy. Pokud ano, byl by to pořádný zásah do kariéry třicetileté ranařky, která v nejslavnější bojové organizaci svedla již sedmý duel s bilancí 2 výher a 5 porážek.

Přitom to v úvodu duelu vypadalo, že se bude radovat opačný tábor. Carolinová totiž přežila několik pokusů o škrcení. „Spárovala jsem s chlapy, co mě zkoušeli dát do této polohy. Tuhle pozici jsem na tréninku zkoušela opravdu mnohokrát, i proto jsem to ubránila,“ má radost Brazilka. „Samotná koncovka mě nepřekvapila, ale věděla jsem, že pokud ho chci ukončit, musím vynaložit ještě větší sílu,“ doplnila.

Na bojových serverech se rovněž řeší předzápasové problémy brazilské bojovnice, která nesplnila váhový limit (převážila téměř 1 kg – pozn. red.). Své soupeřce tak musela odevzdat 20% výplaty. „Nesnáším, když vyhraje někdo, kdo nesplnil váhu. Musí se začít penalizovat i výherní bonusy, aby se předešlo ztrátě motivace pro bojovníky, kteří musejí projít hubnoucím procesem,“ nabízí jednu z variant diskutující.

Reklama

Související témata: