Hlavní obsah

Velká smůla. Muradov zažil v UFC těžké chvíle, soupeř ho bleskově zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelně smolný duel prožil na turnaji UFC Fight Night 235 v Las Vegas uzbecký bojovník Machmud Muradov. Během souboje s Rusem Aliaskhabem Khizrievem přišel konec již po jedenácti vteřinách boje, kdy prvně jmenovaný inkasoval zásah prstem do oka, které posléze nemohl ani otevřít. A jelikož se zdravotní stav ani následné minuty nelepšil, musel být duel předčasně ukončen – vítěze tak nenabídl. „Asi se to muselo stát,“ zoufal si Muradov.

Foto: Profimedia.cz

Machmud Muradov má v UFC za sebou nešťastný duel

Článek

Nažhavený Muradov tradičně přikráčel k lasvegaské kleci s uzbeckou vlajkou kolem ramen, načež v ohraničeném bojišti přivítal neporaženého ruského bojovníka Khizrieva, který u sázkových kanceláří platil za mírného favorita. Jenomže boj, který budil hromadu očekávání také u českých a slovenských fanoušků, skončil hodně rychle.

Po první vážnější kombinaci prsty ruského bijce zasáhly Muradova do oka, což si okamžitě vyžádalo okamžitou reakci. Bývalý bojovník česko-slovenské organizace Oktagon MMA již po jedenácti vteřinách boje v bolestech usedl na zem, kde jeho zdravotní stav kontroloval přítomný rozhodčí a samozřejmě také doktor, který okamžitě rozebíral možné pokračování duelu. Zdravotní stav se nelepšil, ba naopak…

Frustrovaný Muradov si byl moc dobře vědom toho, že na tom není vůbec dobře. Poraněné oko nemohl podle bližších záběrů absolutně otevřít, úlevu nepřinesly ani přibližně dvě minuty odpočinku, během nichž 33letý bojovník zkoušel komunikovat i s jedním ze svých trenérů. V tu chvíli nepříjemnou situaci kontroloval také zklamaný Khizriev, kterému se pomalu a jistě do hlavy vkrádaly černé myšlenky. A na ně nakonec došlo.

Velezkušený sudí Herb Dean se naposledy poradil s lékařem, načež jasným verdiktem rukou dal najevo, že se bojovat už nebude. Konečná, duel vítěze nepřinesl. Naštvaný Muradov smolnou koncovku bleskového souboje velmi těžce rozdýchával. Opíral se o klec, několikrát dokonce vzteky máchl končetinami. Takhle si sedmý duel v nejslavnější bojové organizaci rozhodně nepředstavoval.

Oba bojovníci si po závěrečném vyhlášení podali ruce, v nejbližší době je s největší pravděpodobností čeká druhý pokus o vzájemný souboj. Z výrazu tváří ale bylo více než patrné, že takto nešťastná koncovka není vítaná ani pro jeden tábor. Měsíce příprav se totiž rozplynuly v prachu.

„Obrovsky smolný moment pro oba zápasníky, ovšem i takové momenty patří ke sportu. My můžeme doufat, že borce uvidíme brzo proti sobě v kleci,“ píše se na sociálních sítích, kde lidé nikterak nezpochybňují vážnost poranění. Po duelu to potvrdil také slavný komentátor Jon Anik.

Muradov o aktualizaci svého zdravotního stavu informoval také několik desítek minut po duelu, v té době byl v péči lékařů v útrobách haly. „Chtěl bych říct, že jsem v pořádku, jenom to oko nemůžu otevřít. Ten prst jsem cítil až v mozku. Jenom mě se*e ta příprava, co jsem odjel. Opravdu jsem se připravoval na sto procent. Vše jsem nechal stranou, makal jsem, ale bohužel, asi se to takhle muselo stát. Teď jedeme do nemocnice a uvidíme, co řeknou,“ řekl utrápeně.

Reklama

Související témata: