Hlavní obsah

Zdraví, intimní půst nebo problém s vízy. Hvězdný Muradov má plnou hlavu starostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku i na Slovensku všem dobře známý zápasník Machmud Muradov vyhlíží svůj pátý zápas v UFC. Uzbecký bijec se na začátku roku potýkal se zdravotními problémy, které mu znemožnily naskočit do souboje s Mishou Cirkunovem, zanedlouho se však do plné přípravy vrátí. Dvaatřicetiletý zápasník aktuálně řeší i jiné "starosti". Nejen, že mu začal ramadán, navíc před svým dalším zápasem řeší i problém s vízy.

Plány Macha Muradova? Teď rehabilitace, v létě UFC a možná vízum na SlovenskuVideo: Sport.cz

 
Článek

Hvězda jménem Machmud Muradov loni v srpnu po dlouhých pěti letech opět okusila hořkost porážky. Uzbecký zápasník s odstupem času přiznal, že souboj s Geraldem Meerschartem má stále v hlavě. „V letadle jsem koukal na porážku, hodně mi to dalo i dá. Jsem hodně hladovej a chci se vrátit," vysvětluje Muradov, jenž byl osobně přítomen na uplynuvším turnaji OKTAGON 32 v Ostravě.

Dvaatřicetiletý zápasník se měl v úvodu letošního roku popáté představit v UFC, souboj s Lotyšem Mishou Cirkunovem však musel kvůli zdravotním problémům zrušit. „Palec se hojí, začal jsem s wrestlingem, bez úderů, lapování. Zdravotně jsem na tom lépe, trochu mě ale zlobí rameno. Nemládnu, ale stárnu," přibližuje autor tří vítězství v UFC.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

S lepšícím se zdravím pochopitelně přicházejí myšlenky na další zápas. „Snad v létě, na konci roku bych chtěl i Abú Zabí. A jelikož je problém s vízy, tak mě i sama UFC kontaktovala, abych začal rychle zápasit. Řekl jsem jim, že se dávám dohromady," pokračoval obávaný bijec.

Uzbecká mašina. Takhle ambasador O2 TV Machmud Muradov potěšil v roce 2019 fanoušky na Štvanici.Video: Sport.cz, O2 TV Sport

Problémy s vízy řeší i v České republice, kde na ně čeká již sedm let. „Jedenáct let žiju v České republice a sedm let čekám na vízum, stát mě nerespektuje, tak jsem přestal zvedat i českou vlajku. Slovensko mi nabídlo, že mi dají na pět let vízum, tak asi půjdu na Slovensko," dodal s úsměvem zápasník přezdívaný Mach.

Uzbeckému zápasníkovi navíc před několika dny začal ramadán, který představuje striktní pravidla. „Nesmím pít, jíst ani mít intimnosti. Dodržuju to, je to ale těžké. Čím je to ale těžší, tím mě to víc baví," vysvětlil Muradov.

Reklama

Související témata: