Hlavní obsah

Ze rvaček na ulici až na vrchol! Zápasník Procházka odhalí svůj životní příběh

Cesta českého MMA zápasníka Jiřího Procházky je vskutku působivá. Jeho životní příběh je zachycen i v novém dokumentárním filmu „Jiří Procházka – cesta bojovníka“, jehož premiéra se uskuteční 3. května. Rodák z Hostěradic ve snímku upřímně promluví nejen o cestě na vrchol, ale také o hledání smyslu života, vztahu k boji nebo o hledání mužské identity.

Trailer k filmu Jiří Procházka: Cesta bojovníka.Video: TV Nova

 
Článek

Jméno Jiří Procházka si většina lidí spojí s výborným MMA bojovníkem, který 11. června nastoupí do životního zápasu v podobě titulové bitvy organizace UFC. Rodák z Hostěradic se ale stal inspirací i jako člověk. Po náhlé smrti svého otce hledal identitu, rval se na ulicích, hledal sám sebe a cestu vpřed objevil až v bojových sportech.

„Bojové sporty na mě měly obrovský vliv. Teď je pro mě boj prostředkem, kterým se dovedu plně vyjádřit, ale také nekonečnou láskou, kterou k němu chovám,“ popisuje sám Jiří Procházka, kterého inspiroval samurajský kodex Bushido.

„Jiří je mezi sportovci doslova úkaz. Samorost, který si vyšlapal svou vlastní cestu. Jako bojovník MMA boří veškeré stereotypy, které o fighterech panují. Je vzdělaný, citlivý, srdečný a plně vnímá život. Jeho oddanost boji a energie, která z něj vyzařuje, je doslova uhrančivá,“ popisuje Procházku režisér dokumentu Petr Hrubec.

Právě dokumentární snímek s názvem „Jiří Procházka – cesta bojovníka“ ukazuje rodáka z Hostěradic jak po zápasové, tak i po osobní stránce. Ve snímku upřímně promluví o své cestě na vrchol, vztahu k boji, hledání mužské identity a smyslu života. Svůj pohled na věc poodhalí i trenérská dvojice Martin Karaivanov–Jaroslav Hovězák, kteří společně s Procházkou tvoří nerozlučnou trojici.

Dokument uvede stanice Voyo exkluzivně 4. května 2022. Premiéra filmu se uskuteční o den dříve v pražském kině Světozor, kde po promítání proběhne tisková konference s Jiřím Procházkou a jeho trenéry.

Reklama

Související témata: