Hlavní obsah

Znovu vylepšil vlastní rekord! Historie má nové jméno, říká šampion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trůn pro šampiona lehké váhy se sice otřásal v základech, přesto nového krále nepřinesl. Charles Oliveira obhájil pás pro šampiona lehké váhy, na UFC 269 totiž dokázal ve třetím kole zdolat jedničku této divize Dustina Poiriera. Brazilec tak natáhl sérii neporazitelnosti na deset zápasů, navíc naposledy pocítil hořkost porážky před čtyřmi lety. Oliveira si navíc připsal jubilejní dvacátou úspěšnou submisi ve své profesionální kariéře, což je nejvíce ze všech zápasníků UFC.

Foto: UFC

Charles Oliveira dokázal obhájit pás pro šampiona lehké váhy.

Článek

„Jsem mistr světa. To já jsem ten muž. Oni mluví, já to dělám. Historie a dědictví mají nové jméno, a to je Charles Oliveira. Už mám dost těch pochybovačů, nehodlám je poslouchat. Jsem tu, abych psal historii, chci vybudovat nějaký svůj odkaz," nechal se slyšet Brazilec v pozápasovém rozhovoru.

Pás pro šampiona lehké váhy se Oliveirovi povedlo získat v předminulém duelu proti Michaelu Chandlerovi, kterého porazil ve druhém kole na TKO. Nyní se brazilskému zápasníkovi povedla obhajoba, a sice proti favorizovanému Dustinu Poirierovi, který v minulosti hned dvakrát porazil populárního Conora McGregora.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Charles Oliveira 💠 (@team_dobronx)

„Jen se podívejte, jak o mně všichni mluvili, jak o mně pochybovali. Všichni říkali, že neumím inkasovat rány, že Poiriera nedám, že se nechám ukončit atd. Teď to jsem ale já, kdo opět drží pás šampiona," neskrýval nadšení Oliveira.

První kolo přitom lépe vyšlo Poirierovi, který těžil z velice kvalitního postoje a nejednou pořádně ohrozil soupeře. Oliveira tak potřeboval něco změnit a od druhého kola se prezentoval tradičním grapplerským stylem. I proto se nadcházející minuty výhradně odehrávaly na zemi, kde pochopitelně dominoval právě Oliveira. Ve třetím kole navíc vlezl soupeři na záda a nasadil mu finální škrcení.

„Nemohl jsem si to nechat uniknout. Vždycky jsem říkal, že mám oportunistické jiu-jitsu. Když jsem to viděl, nemohl jsem si to nechal ujít a musel jsem to udělat," reagoval Brazilec na finální submisi.

Foto: UFC

Charles Oliveira (vlevo) v titulovém souboji proti Dustinu Poirierovi.

A kdo bude vlastně příštím soupeřem pro Oliveiru? Velice pravděpodobně se schyluje k souboji proti Justinovi Gaethjemu, což dává smysl také pro prezidenta UFC Danu Whitea. Gaethje si totiž nedávno připsal cenný skalp Michaela Chandlera, který v minulosti rovněž zápasil o pás lehké váhy.

Reklama

Související témata: