Hlavní obsah

Zpátky mezi elitou! První Češka v UFC má šanci na reparát. Soupeřce může podepsat ortel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Získat smlouvu v UFC? Složitá cesta. Ale vstoupit do nejprestižnější bojové organizace hned dvakrát? To je opravdový kumšt. Přesně takový příběh napsala kariéra české MMA zápasnice Lucie Pudilové, která se v neděli 21. srpna (SEČ) v brzkých ranních hodinách opět předvede mezi elitou. V americkém Salt Lake City ji při rozjedu bude čekat Číňanka Yanan Wu, které naopak hrozí vyhazov. Dokáže Pudilová, že si druhou smlouvu v UFC vysloužila právem?

Foto: Profimedia.cz

Intenzivní staredown mezi Číňankou Wu Yanan a Češkou Lucií Pudilovou.

Článek

První a (prozatím) jediná Češka v UFC. Tímto titulem se může pyšnit osmadvacetiletá Pudilová, která do nejprestižnější bojové organizace poprvé nakoukla před pěti lety. Více než tříletá pouť elitní asociací ale skončila v lednu roku 2020, kdy si česká bojovnice připsala čtvrtou porážku v řadě, což znamenalo okamžitého padáka. Pudilová ale nic nevzdala, naopak se z psychicky těžké rány dokázala ukázkově vzchopit.

Po vyhazovu z UFC totiž zavítala zpět na domácí scénu, její služby si více než dva roky hýčkala největší tuzemská organizace Oktagon MMA, kde Pudilová svedla hned šest bitev. Z toho pět vítězných. Jediná porážka se psala v červnu loňského roku, kdy se o překvapivý skalp veteránky UFC zapříčinila velezkušená Brazilka Talita Bernardová. Ani to však zápasnici s přezdívkou Bullet nezlomilo a dalšími dvěma výhrami se postarala o to, co se nikdy předtím žádnému českému zástupci nepovedlo. Podruhé vstoupit do UFC!

„Ráda bych vám oznámila, že se vracím do UFC. Jsem nesmírně hrdá, že jsem se já, jako první Češka v UFC, dokázala dostat zpět," vzkázala Pudilová koncem května na sociálních sítích. Jako první o návratu mezi elitu informovala nová manažerská stáj české zápasnice Sucker Punch Entertainment.

Pudilová, která poslední měsíce dře v tělocvičně slavného Conora McGregora, bude mít šanci na reparát již v neděli 21. srpna v brzkých ranních hodinách. Její soupeřkou v americkém Salt Lake City bude Číňanka Yanan Wu, které s případnou další porážkou hrozí vyhazov. Šestadvacetiletá ranařka v UFC poslední tři duely prohrála, pokaždé to bylo až na body.

Češka si druhé šance váží, i proto do Spojených států amerických zamířila již koncem uplynulého týdne. „Jsem připravená, zrelaxovaná a připravená jít do boje. Kdykoliv! Cítím se velmi dobře, jsem silná a víc než cokoliv jiného jsem nadšená," napsala Pudilová na sociální sítě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lucie Pudilová MMA Fighter (@luciepudilovamma)

Turnaj UFC 278 v posledních dnech zažil menší převrat. Ten se týkal i příbramské rodačky, která původně figurovala na kartě prelims. Organizátoři galavečeru nakonec souboj Pudilové s čínskou protivnicí přesunuli na hlavní kartu, konkrétněji na její druhý zápas. Následovat bude už jen trojice soubojů José Aldo – Merab Dvališvili, Paulo Costa – Luke Rockhold a Kamaru Usman – Leon Edwards, kde půjde o titul šampiona veltrové váhy.

Pudilová půjde do akce v neděli 21. srpna přibližně v 4:45 SEČ. Turnaj můžete živě sledovat i na stanici Premier Sport.

Reklama

Související témata: