Hlavní obsah

Zrodilo se obrovské překvapení! Bývalá šampionka chce odvetu

Sedm let nepocítila hořkost porážky, a i nyní se mělo se jednat o jednoznačnou záležitost. Bylo z toho ale obrovské překvapení. Již bývalá brazilská šampionka Amanda Nunes po dlouhých sedmi letech prohrála a přišla tak o opasek šampionky ženské bantamové váhy. Novou královnou se pro změnu stala dosud nepříliš známa Julianna Peña, která se tak postarala o jedno z největších překvapení tohoto roku.

Foto: UFC

Julianna Peña se stala novou šampionkou ženské bantamové váhy.

Článek

Nunes vstupovala do zápasu v roli obrovské favoritky a o šesté úspěšné obhajobě téměř nikdo nepochyboval. Brazilka Nunes ovšem nepředvedla vůbec přesvědčivý výkon a po sedmi letech a dvanácti vítězných duelech v řadě padla. O sesazení z trůnu se přitom postarala nepříliš známá Julianna Peña, která do té doby z posledních čtyř duelů hned dvakrát prohrála. I kvůli tomu byla v titulové bitvě velká outsiderka.

Hned od úvodních vteřin diváci sledovali atraktivní pojetí boje. Nunes se povedlo po dobrém push kicku přejít na zem, kde ovšem do konce prvního kola nedokázala najít prostor k submisi. Druhé kolo ovšem nabídlo naprosto odlišný obrázek. Peña výrazně přidala a v postoji doslova demolovala šampionku. Po nátlaku se jí povedlo Nunes vzít na zem, kde si připravila prostor ke škrcení, které Brazilka musela odklepat.

Éra byla rázem fuč. Ženská bantamová váha se dočkala nové šampionky a na Nunes se rázem sesypala kritika. Brazilka podle všeho nebyla na zápas kvalitně připravená a podle mnohých se věnovala spíše výchově dcery. Celý svět ovšem rázem opěvoval novou královnu, které se povedlo něco, co se nikomu předtím sedm let nepovedlo.

„Říkala jsem vám to. Už o mě nikdy nepochybujte. Čekala jsem, že to bude delší a těžší boj. Ale pak mi rozhodčí řekl, že je konec a že jsem vyhrála, tak jsem si jen řekla: Opravdu? Tak to je skvělé. Je to šílené, ale jsem vděčná za to, že jsem dnes večer dokázala, že mám schopnost uskutečnit jakoukoliv věc, kterou si v životě naplánuji," nechala se slyšet Peña po zápase.

Peňa se navíc stala první šampionkou, která je zároveň rodičkou. Američanka tímto výrokem tak trochu rýpla do Amandy Nunes, která sice má dítě, avšak porodila ho její žena Nina.

„UFC pro mě potřebuje vytvořit nový pás. Musí to udělat. Nejzlejší máma na planetě. Nesnažím se Amandě nic vzít. Je to úžasná matka. Ale já jsem porodila svojí dceru a vím, že se mi to povedlo jako první šampionce. A to je pro mě takové malé pírko v čepici," reagovala Američanka.

Zklamání po zápase pochopitelně neskrývala již bývala šampionka. „Moc vám všem děkuji. Život jde dál. Upřímně, nejsem z toho překvapená. Věděla jsem, že je to skvělá zápasnice, že půjde dopředu, i když dostane nějakou tu ránu. Dneska to prostě nevyšlo. Musím zapracovat na několika věcech," sdělila Nunes.

O pár hodin později se Nunes k celé situaci vyjádřila také na sociálních sítích, kde zároveň souhlasila s odvetným zápasem. „Vy si myslíte, že odejdu nevyrovnaná. Odvetu nepochybně přijímám. Dejte mi trochu času, abych se dala dohromady a budu zpátky lepší než kdy předtím," zní na sociálních sítí brazilské zápasnice.

Peña své budoucí plány sdělila na pozápasové tiskové konferenci, kde nezapomněla zmínit ani případný odvetný zápas. "Myslím si, že moje dcera si zaslouží čas s mámou. Takovou menší dovolenou. Pokud chce Amanda odvetný zápas, tak ho klidně můžeme udělat. Zároveň bych si to ráda rozdala s Valentinou Ševčenko. Neodmítla bych ani odvetu s Germaine de Randamie," dodala Peña.

Reklama

Související témata: