Hlavní obsah

Muradov je připraven na bitvu v UFC. V rohu mu bude stát český táta

Praha

Před osmi lety přišel z Uzbekistánu do Česka, hledal šanci pro lepší život. Osudovou se mu stal krok do MMA gymu, kde trénuje Petr Monster Kníže. „On je můj český táta, on mě vychoval,“ zopakoval za svoji kariéru Machmud Muradov nekolikrát. Teď jsou spolu v Las Vegas, o víkendu je čeká třetí zápas v UFC, boj mezi elitou, souboj o posunutí se v žebříčku do elitní dvacítky ve střední váze.

Foto: Instagram: makhmud_muradov

Poslední sparing před víkendovým zápasem v Las Vegas má Machmud Muradov za sebou.

Článek

„Mach dlouho nezápasil, jeden zápas mu zrušili, druhý odložili, takže rozhodování v tomhle ohledu bylo jednodušší. Samozřejmě teď má Mach úplně jiného soupeře, má jiný gard, jiný zápasový styl. Za normálních okolností bych zápas nedoporučoval vzít, ale protože rok stojí a nedali nám na výběr, tak jsme to museli přijmout," okomentoval Kníže duel s Kevinem Hollandem.

Když přišel Muradov před lety do gymu, byl zrovna čas sparingů. A kdo zná Knížete, nejde o soft verzi, tady se láme chleba, odděluje se zrno od plev.

Machmud Muradov letí ke svému třetímu zápasu v UFC. Chce vyhrát pro dceruVideo: Sport.cz

„Jsou tu lidi, kteří si myslí, že na MMA mají, ale pak ve sparingu dostanou přes držku a nejsou schopni pochopit, na jaké jsou úrovni. Buď začnou makat, nebo se do klece nepodívají. Pokud se někdo rozhodne zápasit, kousne se a většinou jde dál. Bojovník nejvíce bojuje sám se sebou, se svými bolestmi, psychikou a zraněními," říká Monster. Podobnou zkouškou prošel i Muradov. Jak se ukázalo, obstál.

Holland je zatím nejtěžší Machův soupeř, ale zajímavější než ten původní, říká trenér Petr Monster KnížeVideo: Sport.cz

„V našem sportu se člověk navíc pere s vlastním egem, pýchou, protože vás někdo zmydlí, pokoří, což je dobře, protože takto vytváříte v sobě pokoru," upozorňuje Kníže, který bude jedním z trenérů, který bude v rohu česko-uzbeckého bojovníka při zápase.

MMA není jen technika, fyzička, z poloviny jde o hlavu. Tu má Muradov nastavenou na mód vítězství. Nyní drží bilanci třinácti úspěchů v řadě. Celkově má 24 výher a 6 porážek.

„Poslední sparing před zápasem, cítím se dobře, vše jde podle plánu. Zůstává udělat váhu a v sobotu společně jdeme pro další vítězství. Moc vám všem děkuji za vaši podporu, vše vidím, vše sleduji, děkuji moc. Vážím si toho, ale nestíhám odpovídat," napsal Muradov na sociální sítě před pár hodinami.

Reklama

Související témata: