Hlavní obsah

Nejsme tady pro srandu pana Prymuly. Současná situace nás už ohrožuje, zvedá prst Novotný

Praha

Proběhne v sobotu MMA akce Oktagon 17, kde se má vracet Karlos Vémola do klece? Organizátor a jeden z majitelů firmy OKTAGON MMA, která akci pořádá, má v jednom jasno. Akce bude, jen se neví zatím kde. „Situaci nemáme ještě vyřešenou, zažádali jsme o výjimku, abychom mohli Oktagon 17 uspořádat v Brně. Tlačil jsem na Milana Hniličku, abychom dostali verdikt dnes, protože je na akci navázáno strašně moc věcí,“ řekl v pondělí dopoledne Sport.cz Ondřej Novotný.

Foto: OKTAGON MMA

Vyzpovídá Ondřej Novotný Karlose Vémolu po sobotním zápase?

Článek

Odložení akce, tahle dvě slova jsou zakázaná. „Odložení nepřipadá v úvahu, kluci hubnou, teď nemají ani už kde trénovat, natož za 14 dní. Nejsme tady pro srandu pana Prymuly a kohokoliv s těch dalších frajerů. My to musíme udělat. Máme připravenou variantu pro Česko, Slovensko a řešíme Rakousko, to je poslední možnost, protože je nejtěžší logisticky, jazykově, vším možným, a taky penězi," připouští Novotný.

Výjimečný stav v Česku, vnitřní sportovní akce jsou zakázané. Výhled do dalších týdnů není jasný, naopak v pondělí má vláda přijít s dalšími opatřeními. Bez diváků a s různými omezeními sport funguje od jara, kdy vypukla pandemie koronaviru. Stav, který se může ve sportu tragicky promítnout.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

FIGHT CAAARD a TURNAJ ROKU?! 🔥 Trvalo to jen tři týdny a OKTAGON je znovu zpátky! S druhým podzimním turnajem se vracíme do PEVNOSTI BRNO! 🤩 OČEKÁVANÁ BITVA O 🏆 TITUL, NAVRAT 🦁 TERMINÁTORA a HVĚZDY UNDERGROUNDU 💣 ČEPO S 🥊 RŮŽIČKOU POPRVÉ V OKTAGONU! Kdo ze dvou slovenských vycházejících hvězd si udrží svou neporazitelnost, Čepo nebo Hromek? Jak dopadne návrat Kuzníka po dvouleté pauze? Poradí si Terminátor Vémola s atraktivním veteránem Cage Warriors a odstartuje novou sérii výher? A jako třešnička na dortu na fanoušky čeká ODVETA K2 s titulovou příchutí ve welterové váze. Zůstane na trůnu šampiona David Kozma, nebo uvidíme korunovaci nového krále? To vše a mnohem víc už 17.října v Zoner Bobyhall! Celý turnaj sleduj na 👉 www.OKTAGON.TV 🏰 #ticketportalcz #PEVNOST #BRNO

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma),Říj 5, 2020 v 10:34 PDT

„Současná situace nás už ohrožuje. Ohrožuje to bojovníky, štáb. Když to celé rozpustíme, tak to rychle nedáme dohromady. Pořád jsme investovali, jak jsme měli, tak jak se po nás i v uvozovkách chtělo, bylo to naše rozhodnutí. Pořád jedeme dál s tím, že stále se říkalo, že se tu budeme bavit s příčetnými lidmi, ale bohužel se bavíme s absolutně nepříčetnými lidmi," je rozčílený Novotný.

OKTGON MMA na jaře uspořádal projekt Underground, fungoval, pro podzim si naplánoval pět večerů, které mají všechny proběhnout v Brně. S minimem diváků, případně bez nich. Vše přes placený video přenos.

„Jestli dostane výjimku tenis v Ostravě, nevím, proč bychom nemohli dostat výjimku my. A to ten tenis výjimku má dostat, stejně jako fotbal a kterýkoliv jiný sport, který je ochoten nainvestovat do testů a udělat si svoji bublinu, protože to nikoho nezatěžuje, neohrožuje, naopak dává lidem peníze a šanci se bavit, když musí sedět doma," nechápe Novotný restrikce.

Za pět dní se má rozjet karta bojovníků, která patří k nejlepším v tomto roce. Zápasníci dodělávají váhu, k tomu nemohou ani pořádně trénovat, gymy a fitka jsou zavřená. Do toho nemají jistotu, kde budou v sobotu bojovat.

„Všichni mě bombardují ohledně soboty, snažím se všechny udržet v dobré náladě. Děláme maximum, všichni se připravují, cirkus jede dál," dodává Novotný, který prožívá jedno z nejsložitějších období za existenci organizace.

Reklama