Hlavní obsah

Nevzdal se a bojoval za své jméno. Vysoudil půl miliardy

Praha

Štěstí v neštěstí. Peníze vydělával v kleci, bojoval v nejlepší MMA organizaci na světě - UFC. Jednoho dne v roce 2015 ale Yoel Romero neprošel testy na doping a měl malér. Teď je vše jinak, soud ho očistil, zakázanou látku Ibutamoren totiž požil v suplementech od firmy Gold Star Performance Products a vysoudil 27 450 000 dolarů, což je více než půl miliardy korun.

Foto: Facebook: Yoel Romero UFC

Yoel Romero před zápasem na galavečeru UFC.

Článek

Bývalý kubánský zápasník a olympionik má dvaačtyřicet let a jeho kariéra se pomalu blíží ke konci. Po nečekaném výdělku si na případný sportovní důchod pár dolarů přivydělal.

Romero na začátku roku 2016 dostal půlroční zákaz, nesměl sportovat, on ale případ hnal dál, před soud, věřil, že uspěje. „Jsem naprosto šťastný, svět teď ví, že tento muž není podvodník," citoval server ESPN zápasníkova manažera Abeho Kawu.

„Není to o penězích, jsem velmi rád, že vše je nyní jasné a čisté. Nemůžete žít v pohodě, když slyšíte a vidíte, co je na sociálních sítích. Nespíte dobře, je to velmi emocionální. Vím, že jsem nikdy nic nebral," okomentoval verdikt Romero, který má v MMA 13 výher a 3 porážky. V UFC má za sebou 11 zápasů.

Romero získal jako zápasník na olympiádě v roce 2000 stříbro. Rok předtím slavil titul mistra světa, celkem má ze světových šampionátů pět medailí. V roce 2007 z Kuby emigroval, poté se stal profesionálem a začal se věnovat MMA.

Reklama

Související témata: