Hlavní obsah

Obrovská panika! Diváci slyšeli střelbu a vyvolali zmatek. Elitní tenistka zkoprněla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádná panika panovala v newyorské aréně Barclays Center. Po boxerském duelu o světový titul v lehké váze organizace WBA mezi Gervontou Davisem a Rolandem Romerem došlo v hledišti k obrovské strkanici, kterou vyvolali vystrašení fanoušci, jenž se zalekli zvuku střelby. Incidentu přihlížela také elitní tenistka Naomi Ósakaová, která byla kvůli událostem pořádně zkoprnělá.

Foto: CNN

Newyorská aréna Barclays Center propadla panice. Na místo dorazili i záchranáři.

Článek

Vrchol boxerského galavečera, který přinesl titulovou bitvu mezi Gervontou Davisem a Rolandem Romerem, nakonec zcela zastínil jiný incident, jenž se odehrál bezprostředně po zápase. Zaplněná aréna propadla panice poté, co byly slyšeny výstřely ze zbraně. Zatímco se jedna skupina fanoušků vystrašeně rozutekla směrem ven z arény, druhá polovina příznivců se pro změnu chtěla schovat v útrobách haly. To vyvolalo obrovský zmatek.

Střet několika stovek fanoušků přinesl obrovskou tlačenici, každý se chtěl dostat do bezpečného místa, jenomže strkanice nabídly celou řadu zranění včetně těch krvavých. Dohromady bylo zraněno osmnáct osob, devět z nich bylo převezeno do místních nemocnic. Celý incident se navíc neobešel bez hlasitého křiku emočně rozladěných osob.

Pořádně vystrašená byla i čtyřnásobná grandslamová tenisová vítězka Naomi Ósakaová, která se do zmíněného incidentu rovněž zapojila. „Zrovna jsem byla v Barclays Centru a najednou jsem slyšela křik a viděla lidi utíkat. Pak na nás křičeli, že je tam nějaký střelec, abychom se schovali v nějaké místnosti a zavřeli dveře. Úplně jsem zkameněla," popisuje japonská tenistka na Twitteru.

"Měla jsem v tu dobu štěstí, že jsem měla s sebou ochranku. Neumím si představit, že bych tam byla sama, natož s dítětem," dodala Ósakaová.

Jak se ale později ukázalo, jednalo se o falešný poplach. Zvuk podobný výstřelu ze zbraně totiž přinesla hromadná rvačka v útrobách newyorské arény. Panika diváků tak byla zbytečná, přesto mnozí měli v hlavách nedávnou děsivou masovou střelbu, která se odehrála na základní škole v Texasu. Tehdy 18letý muž zastřelil více než dvacet osob.

Reklama

Související témata: