Hlavní obsah

OKTAGON hlásí další citelnou ztrátu. Chladnokrevný zabiják si na návrat musí počkat

Ostrava

Mělo se jednat o pikantní zápas. Maďarsko-srbský souboj mezi Mátém Kertészem a Bojanem Veličkovićem se 4. prosince na turnaji OKTAGON 29 neuskuteční. Prvně jmenovaný totiž ze zdravotních důvodů musel ze zápasu odstoupit a Veličkovićovi se tak aktuálně shání náhradník. Kertész si na návrat do klece bude muset počkat, zraněný ukazováček ho navíc hodně omezuje i při tréninku.

Foto: OKTAGON MMA

Máté Kertész (vlevo) v souboji s Robertem Pukačem na turnaji OKTAGON 27.

Článek

O zranění maďarského zápasníka informovala organizace OKTAGON MMA, která tak nyní má plné ruce práce, aby zajistila náhradníka. OKTAGON 29 je totiž v plánu již 4. prosince v Ostravě. Zraněný Kértész se navíc v kleci naposledy představil v září letošního roku, kdy se mu povedlo porazit Roberta Pukače. Do avizovaného souboje s Veličkovićem nebude moci nastoupit kvůli zraněnému prstu.

„V polovině října jsem měl s mým trenérem klasický trénink. Šlo o takový menší sparing v MMA rukavicích. V okamžiku, co jsem se pokoušel o zvedák, jsem mu rukou narazil do hlavy. Neměl jsem navíc ani omotané ruce, protože se jednalo o lehčí trénink. Problém byl v tom, že v době úderu jsem neměl ruku v pěst a začátek mého ukazováčku se po nárazu o jeho hlavu rozdrtil. Myslel jsem si, že se to za jeden až dva týdny zahojí, proto jsem na to nebral nijak velký ohled. Stále jsem s tím zkoušel trénovat, i když jsem zkoušel spíše jen grapplovat. I po těch dvou týdnech mě to ale bolelo a musel jsem jít na magnetickou rezonanci a rentgen. Výsledky ukázaly, že kost u kloubu v ukazováčku se rozdrtila nebo lehce zlomila," sdělil Kertész.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Kértész má aktuálně na svém kontě tři výhry v řadě, na tu další si bude muset počkat. Maďarského bijce totiž zranění hodně omezuje také v tréninku.

„Momentálně sice trénuji, zápasím, pokouším se dělat BJJ, vzpírat a podobně, ale i tak to při jakémkoliv tlaku bolí. Je to skutečně frustrující, protože to při každém úderu bolí jako čert. Teď mi nezbývá nic jiného, než čekat. Zhruba v polovině prosince by to mohlo být lepší a v tréninku bych tak mohl už i boxovat," nechal se slyšet sedmadvacetiletý zástupce BSK Crossfight gymu.

Bývalý uchazeč o pás veltrové váhy se tak v letošním roce v kleci již neobjeví, diváci ho však mohou očekávat v úvodu toho příštího.

Parádní titulový zápas. David Kozma porazil Kertesze na bodyVideo: Sport.cz, Oktagon TV

"Jsem připraven jít do války na prvním turnaji v příštím roce," hlásí troufale Kertész.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.