Hlavní obsah

Ostré boje holými klouby! V londýnské kleci bude úřadovat i český zástupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší boxerská akce bez rukavic se kvapem blíží. 3. prosince se v londýnské O2 areně sjedou elitní bojovníci z celého světa a zástupce zde bude mít také Česká republika. Tu bude reprezentovat Zdeněk Pernica, který se navíc musí popasovat s jednou nepříjemností. Avizovaný souboj s neporaženým Markem Tiffinem nevyjde, soupeřem nakonec bude neméně zkušený Luke Nevin.

Foto: striking-pictures

Zdeněk Pernica se 3. prosince představí na turnaji organizace BKB.

Článek

Turnaj nejstarší a největší organizace pořádající zápasy bez rukavic BKB se znovu vrací do londýnské O2 areny, kde se 3. prosince uskuteční další galavečer. Největší boxerská akce letošního roku bude i s českou účastí, do boje totiž půjde šestatřicetiletý Zdeněk Pernica. „Bojují zde bojovníci z celého světa, z České republiky jsem tam jako jediný. Pro mě je to velká výzva a podle toho se také připravuji," líčí Pernica, kterého v posledních dnech postihly nepříjemnosti v podobě změny soupeře.

Souboj s neporaženým Markem Tiffinem (5-0) byl nakonec kvůli zranění zrušen, místo v duelu s českým rváčem tak zaujme Luke Nevin, jenž má v organizaci BKB na svém kontě samá vítězství a v jeho statistikách svítí bilance 3-0. „Bohužel se (Mark) zranil, ale hned mi dali dalšího bojovníka, který má v BKB rovněž samé výhry," popisuje český ranař.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Zdenek Gauny Pernica (@zdenek_gauny_pernica)

„Favoritem určitě bude soupeř, je to domácí borec. Na webových stránkách BKB ale o mně píšou, že jsem nebezpečnej, takže mě rozhodně nepodceňují," je rád Pernica. „V kariéře jsem měl i těžší zápasy, ale tohle je po dlouhé době jeden z těch, které patří mezi ty důležitější. Hlavně bude tvrdý tím, že budeme bojovat holými klouby," upřesňuje.

Největší anglická organizace pořádající boxerské zápasy holými klouby chystá turnaj s pořadovým číslen 29, do Spojeného království se tak sjede opravdová špička. „V Anglii jsem zápasil jedinkrát. Mám za sebou i boj bez rukavic, který jsem vyhrál K.O. a později jsem s BKB podepsal smlouvu," vysvětluje Pernica. „Chci zastupovat naši republiku a hlavně chci, aby se o tomto sportu u nás víc vědělo," doplnil.

Tvrdá řežba v kleci pochopitelně vyžaduje i dřinu v gymu. „Trénuji od pondělí do pátku dvakrát denně - ráno a večer. Můj hlavní sparing partner je Tomáš Hron, legenda bojových sportů u nás. K nám do gymu chodí ale i další borci ze Slovenska nebo Prahy," popisuje tréninkové podmínky.

Na londýnském turnaji bude k vidění hned čtrnáct duelů, Pernica půjde do akce jako desátý v pořadí a zápasit se bude na tři kola po dvou minutách. „V Londýně budu od prvního do čtvrtého prosince. Druhý den je tisková konference, ten další už je galavečer," doplnil Pernica.

Reklama

Související témata: